Općinski sud u Virovitici nepravomoćno je presudio da je Ivan Đakić, sin HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, kriv.

Galerija


Đakić je nepravomoćno proglašen krivim po obje točke optužnice, te je dobio sedam mjeseci za prijetnje novinaru Ivanu Žadi i osam zbog širenja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti, no to je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, uvjetno.

Vezani članci Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Državno odvjetništvo najavilo žalbu na presudu Ivanu Đakiću, traže za njega zatvorsku kaznu Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Potvrđena optužnica protiv Ivana Đakića zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje

Đakić u roku od šest mjeseci u korist udruge SOS dječje selo Hrvatska mora uplatiti 20.000 kuna, a oduzet će mu i mobitel iPhone.

Đakića se teretilo da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti.

Ivanu Đakiću, podsjetimo, sudilo se i zbog prijetnje novinaru Ivanu Žadi koje mu je uputio u listopadu 2018., kada mu je poručio da će ga odrobijati.