Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio šokantnu fotografiju

Potvrđena optužnica protiv Ivana Đakića zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virovitički Općinski sud potvrdio je optužnicu koju je podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici protiv Ivana Đakića.

Optužnica je prije mjesec dana podignuta protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, koji je početkom ove godine na društvenim mrežama postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

"Potvrđena je optužnica. Rješenje je već otišlo, čekamo povratnice pa će se formirati spis koji ide sucu na raspored", kazao je za DNEVNIK.hr Zoran Mandić, glasnogovornik Općinskog suda u Virovitici.

Podsjetimo, Ivan Đakić na Facebooku je uz fotografiju napisao: "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić". Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici za njega je predložilo bezuvjetnu kaznu zatvora i mjeru zabrane pristupa internetu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona.

Okrivljenika se tereti da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti", navodi se u priopćenju ODO-a Virovitica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene