Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Virovitički Općinski sud potvrdio je optužnicu koju je podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici protiv Ivana Đakića.


Optužnica je prije mjesec dana podignuta protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, koji je početkom ove godine na društvenim mrežama postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama.

Vezani članci Josip Đakić (Patrik Macek/PIXSELL) Novinaru uvjetna kazna zbog snimanja razgovora s Josipom Đakićem, sutkinja ustvrdila: "To ne može biti u javnom interesu" Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Državno odvjetništvo najavilo žalbu na presudu Ivanu Đakiću, traže za njega zatvorsku kaznu

"Potvrđena je optužnica. Rješenje je već otišlo, čekamo povratnice pa će se formirati spis koji ide sucu na raspored", kazao je za DNEVNIK.hr Zoran Mandić, glasnogovornik Općinskog suda u Virovitici.

Podsjetimo, Ivan Đakić na Facebooku je uz fotografiju napisao: "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić". Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici za njega je predložilo bezuvjetnu kaznu zatvora i mjeru zabrane pristupa internetu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona.

Okrivljenika se tereti da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti", navodi se u priopćenju ODO-a Virovitica.

Otac i sin teško opečeni: Izvukli dvoje maloljetne djece iz stana koji je progutao požar