Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

"Okrivljenika se tereti da je na svom Facebook profilu objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti", navodi se u priopćenju ODO-a Virovitica.


Podignuta je optužnica protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, koji je početkom ove godine na društvenim mrežama postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama.

Vezani članci Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Ivan Đakić pušten na slobodu, određene mu mjere opreza: "Da je netko drugi to objavio, ne bi vi digli toliku prašinu" Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Forum mladih SDP-a prenio degutantnu božićnu čestitku Srbima sina saborskog zastupnika Josipa Đakića

Uz fotografiju je napisao: "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić".

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici za njega predlaže bezuvjetnu kaznu zatvora i mjeru zabrane pristupa internetu, javlja N1.

"Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona.

Okrivljenika se tereti da je na svom Facebook profilu objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti", navodi se u priopćenju ODO-a Virovitica.