Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio 11 mjeseci uvjetno

Državno odvjetništvo najavilo žalbu na presudu Ivanu Đakiću, traže za njega zatvorsku kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici najavilo je žalbu na presudu kojom je Ivan Đakić zbog poticanja na mržnju i nasilje te prijetnji novinaru dobio 11 mjeseci uvjetno.

Općinski sud u Virovitici je u srijedu, nakon održane i zaključene glavne rasprave, donio nepravomoćnu presudu protiv 24-godišnjeg Ivana Đakića, sina HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića. Proglašen je krivim po obje točke optužnice.

Pročitajte i ovo Policija pronašla pištolj kod 38-godišnjakinje uhićena je Kod majke osmero djece u grudnjaku pronađen pištolj, u čarapi metci: "Nabavila sam pištolj toga jutra..." Josip Đakić (Patrik Macek/PIXSELL) četiri mjeseca uvjetno Novinaru uvjetna kazna zbog snimanja razgovora s Josipom Đakićem, sutkinja ustvrdila: "To ne može biti u javnom interesu"

Đakić je dobio sedam mjeseci za prijetnje novinaru Ivanu Žadi i osam mjeseci zbog širenja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti, no to je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, uvjetno.

Osim toga, Ivanu Đakiću je izrečena i posebna obveza da u roku od šest mjeseci od pravomoćne presude uplati 20.000 kuna u korist Udruge SOS Dječje selo Hrvatska te mu je oduzet i mobitel marke Iphone, kojim je počinio navedena kaznena djela.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici u optužnici je tražilo izricanje bezuvjetne zatvorske kazne. Stoga će, kako najavljuju, po primitku pisanog otpravka presude uložiti žalbu protiv donesene presude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene