Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici najavilo je žalbu na presudu kojom je Ivan Đakić zbog poticanja na mržnju i nasilje te prijetnji novinaru dobio 11 mjeseci uvjetno.


Općinski sud u Virovitici je u srijedu, nakon održane i zaključene glavne rasprave, donio nepravomoćnu presudu protiv 24-godišnjeg Ivana Đakića, sina HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića. Proglašen je krivim po obje točke optužnice.

Vezani članci Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Potvrđena optužnica protiv Ivana Đakića zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Podignuta optužnica protiv Ivana Đakića zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje, traži se i zabrana pristupa internetu

Đakić je dobio sedam mjeseci za prijetnje novinaru Ivanu Žadi i osam mjeseci zbog širenja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti, no to je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, uvjetno.

Osim toga, Ivanu Đakiću je izrečena i posebna obveza da u roku od šest mjeseci od pravomoćne presude uplati 20.000 kuna u korist Udruge SOS Dječje selo Hrvatska te mu je oduzet i mobitel marke Iphone, kojim je počinio navedena kaznena djela.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici u optužnici je tražilo izricanje bezuvjetne zatvorske kazne. Stoga će, kako najavljuju, po primitku pisanog otpravka presude uložiti žalbu protiv donesene presude.