Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija traži povrat dijela talijanskih mirovina umirovljenika u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je u Hrvatskoj uobičajeno da država duguje umirovljenicima, u slučaju Italije stvar je obrnuta, ali također nepovoljna.

Talijani tvrde da su im dužni umirovljenici u Hrvatskoj. Umirovljenici iz Istre i Rijeke koji primaju talijansku mirovinu ostali su otvorenih usta kada su pročitali dopis talijanskog mirovinskog fonda da duguju od dvije do 6 tisuća eura.

Pročitajte i ovo 13. mirovina; ilustracija - 2 Borba za preživljavanje Umirovljenici povećavaju šanse za 13. mirovinu? Ministar je u čudu, ali oni ne odustaju Marin Piletić usklađivanje mirovina Ministru je čudna peticija Sindikata umirovljenika kojom traže veće mirovine: "Već idemo u izmjene Zakona..."

Telefoni u uredu predstavnika talijanskog sindikata umirovljenika ne prestaju zvoniti od kada je objavljena vijest da će korisnici talijanskih mirovina morati vraćati tisuće i tisuće eura.

Većina umirovljenika koji koriste talijanske mirovine dužna je oko 1500 eura. No, ukoliko uopće dođe do potrebe za vraćanjem tog duga, on će biti znatno manji - kažu tek 500 do 600 eura po osobi.

Postoji velika mogućnost da talijanski parlament dužnicima, ne samo u Hrvatskoj gdje ih je oko dvije tisuće nego svugdje u svijetu dug u potpunosti oprosti. A ako se to i ne dogodi umirovljenici će ipak dobio popust. 

Vše u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene