Da ih se pita, velika većina cijepljenih građana, njih 91 posto bi se ponovno cijepila, ne bi 7 posto, odbija odgovoriti 2 posto ispitanika.

Galerija Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 3 Mislav Bago u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 4 +22 Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 5

Većina građana posjeduje COVID potvrdu, ili njih 63 posto. Nema je, iako na to ima pravo, njih 9 posto. S druge, strane na COVID potvrdu nema pravo 28 posto ispitanika.

Hrvati imaju potvrde, ali...

Vezani članci Ilustracija Narukvice za COVID pozitivne: Uređaje će nositi oboljeli u kućnoj izolaciji, za prekršitelje predviđene visoke kazne Ilustracija Korona opet divlja: Pogledajte gdje i kad se možete cijepiti u svim većim gradovima

Većina građana COVID potvrde ipak ne koristi, odnosno njih 42 posto. Tu su i oni koji su koristili potvrdu za odlazak u inozemstvo, njih 28 posto te za odlazak liječniku 25 posto. Za odlazak na javne manifestacije potvrdu koristi 14 posto građana, u inozemstvu 5 posto, a za nešto drugo 2 posto ispitanika.

Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 3 Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 8 Foto: Dnevnik Nove TV

Većina necijepljenih neće se cijepiti

Većina građana, naravno onih koji nisu cijepljeni, neće se cijepiti ili njih 46 posto, da će se cijepiti izjasnilo se 16 posto građana, a 34 posto ne planira se cijepiti jer je koronu preboljelo. Odbija odgovoriti 4 posto.

Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 3 Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 2 Foto: Dnevnik Nove TV

Cijepit će se samo da ne izgube posao

Koji bi bili motivi osoba koje su necijepljene da sada odluče cijepiti se? Prvi je strah od gubitka posla. Zbog toga bi 31 posto ispitanika otišao po svoju dozu cjepiva.

Istodobno 29 posto ispitanika ništa neće natjerati da se cijepe. Ako bi im liječnik savjetovao da se zbog osobnog zdravlja cijepe, to bi učinilo njih 26 posto. Kada država više ne bi plaćala testove, u tom slučaju bi se cijepilo 13 posto građana i njih 11 posto ako bi morali putovati u inozemstvo. Zbog nečeg drugoga na cijepljenje bi otišlo 7 posto građana, a odbija odgovoriti 6 posto.

Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 3 Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 17 Foto: Dnevnik Nove TV

Sve je isto i s COVID potvrdama

Imali je ili ne, većini građana je isto s COVID potvrdama. Da im se ništa nije promijenilo, misli 63 posto građana, a da se ipak nešto malo promijenilo misli njih 29 posto. 8 posto građana misli da se sve vrlo promijenilo.

Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 3 Istraživanje Dnevnika Nove TV o cijepljenju - 10 Foto: Dnevnik Nove TV

Napomena

Istraživanje je provedeno na uzorku od 601 punoljetnog građana, od 29. do 30. studenog 2021. godine. Pogreška mjerenja je +/-4 %.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju