Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tragično je skončan život 88-godišnjakinje i njenog 76-godišnjeg rođaka.


Zastoj rada srca uzrok je smrti 76. godišnjeg svećenika Josipa Racana čije je tijelo pronađeno u petak oko 14 sati u župnom stanu crkve Dobrog pastira u Potpićnu, utvrdila je obdukcija obavljena u Općoj bolnici Pula.

Vezani članci Ogulinski Crveni križ - 3 Za Provjereno progovorili bivši djelatnici ogulinskog Crvenog križa: "Daješ nekima koji imaju bogatstvo..." Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Pijani svećenik na Istu napravio cirkus na sprovodu: "Vidjelo se da jedva stoji na nogama. Vikao je na okupljene zbog nošenja zaštitnih maski, rekao je da svi izgledaju kao Zorro"

Svećenikova nekadašnja domaćica, 88-godišnja žena čije je tijelo pronađeno u župnom stanu, u kuhinji, preminula je uslijed dehidracije i iscrpljenosti s obzirom na to da je bila u invalidskim kolicima, a svećenik se brinuo o njoj.

Istra: U crkvi pronađeni mrtvi svećenik i njegova domaćica

Pretpostavlja se da je najvjerojatnije najprije pozlilo svećeniku te da njegova bolesna rođakinja nije uspjela pozvati pomoć. Očevid su obavili pripadnici istarske krim policije i zamjenica županijske državne odvjetnice Mirjana Zenzerović.

Policiju je pozvao župnik iz Pićna, koji je stigao u Potpićan nakon što mu je javljeno da župnik Racan nije viđen već dva dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook