Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sanaderov tim uskoro bi trebao obznaniti svoje antirecesijske mjere. Odbili su sve SDP-ove prijedloge, nisu skloni ni predloženim mjerama Hrvatske udruge poslodavaca te Hrvatske gospodarske komore.


Mudrinić i Vidošević poduzetnički su dvojac koji izaziva noćne more HDZ-u. Svaki njihov istup razbjesni Sanaderove ministre, no oni za sada šute. Ali na drugoj strani Markova trga vodeći HDZ-ovci više se ne susprežu od kritike. 'Oni koji su u HDZ-u poltički bilo bi bolje da svoje usluge ponude Vladi', kaže Andrija Hebrang.

Vezani članci Imunološki zavod - 1 Radnici Imunološkog nakon novih obećanja: "Stiglo je sve prekasno", "Ovo je odluka koju treba pozdraviti, ali je tek prvi korak" Ministar financija Zdravko Marić - 1 Marić otkrio detalje rebalansa proračuna: Prihodi se povećavaju za 3, a rashodi za 9,4 milijardi kuna

To ponajprije ide Vidoševiću. HDZ-ovac, još je prošle godine na stranačkim tijelima objašnjavao ekonomsku politiku. Mudrinić nije formalno HDZ-ovac, ali ga većina u toj stranci doživljava svojim.

Ovisno o potezima Vlade i poduzetnici najavljuju svoje aktivnosti. Ne bude li konkretnih mjera, poduzetnici će početi rat s Vladom. Hebrang traži da se njihovi HDZ-ovci ponašaju konstruktivno, a ne destruktinvo. Vidošević je, baš kao i Mudrinić otplovio u političke vode kritikom Vlade. Ako su pametni, onda su i poruke iz HDZ-a shvatili.