Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAD ŽUPANIJE PROVOCIRAJU

Išaran provokativni plakat, čovjek koji ga je postavljao umalo pretučen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska zajednica županija svojom provokativnom marketinškom kampanjom uznemirila je duhove u Šibeniku.

Čelnici svih 20 županija i Grada Zagreba okupili su se u petak u Zadru na 42. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj su razgovarali o reformi lokalne i područne samouprave.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Plakat SDSS-a išaran ustaškim sloganom U Zagrebu Na plakatu SDSS-a crnom bojom ispisali ustaški slogan

Kao uvod u tu temu, jučer je u Šibeniku postavljen jumbo-plakat s natpisom "Dobrodošli u zadarsku regiju". Riječ je o akciji Hrvatske zajednice županija (HZŽ) kojom se želi pokazati kako bi izgledala teritorijalna reorganizacija Hrvatske te tako izazvati reakciju Šibenčana.

"Županije kao regionalni nositelji upravo su najbliži građanima i bilo koja druga regija ne može biti bliža građanima u mojoj regiji od Šibensko-kninske županije. Išli smo na jednu vrstu tzv. gerila kampanje koja bi upravo ovakvim, provocirajućim porukama probudila svijest građana o tome kako bi se osjećali da se probude i žive u nekoj drugoj regiji", poručio je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Plakati će, osim u Šibeniku, biti postavljeni u Vukovaru te u Istri.

Plakatar umalo pretučen

U četvrtak je na ulazu u Šibenik osvanuo plakat na kojem piše 'Dobrodošli u Zadarsku regiju', a koji je tijekom noći išaran. Isti takav je postavljen i u Bilicama, ali su ga prolaznici odmah skinuli, a čovjeka koji ga je postavljao umalo prebili, piše Šibenik IN.

'Ovo je drugi dio naše kampanje tijekom koje ispitujemo afinitet građana kako bi reagirali da su dio neke druge regije. U toj provokaciji želja nam je da građani postanu svjesni što znači pripadati svojoj županiji i regiji. Ovo nam se činilo kao najbolji način da dopremo do njihove svijesti. Sve je dakle, ciljana igra Hrvatske zajednice županija, atak na svijest građana', rekao je Pauk, inače poznati protivnik regionalizacije i ukidanja županija za ŠibenikIN. (Hina/ŠibenikIN)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene