Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saga se nastavlja

Nisu dobili uvid u nevažeće potpise: Inicijativa Narod odlučuje traži ostavku ministra Kuščevića

\'\'Narod odlučuje\'\' bez uvida u potpise (Foto: Dnevnik.hr) - 5
\'\'Narod odlučuje\'\' bez uvida u potpise (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Bura oko potpisa za referendum nikako da se stiša. Ministarstvo uprave objavilo je tko će moći pogledati nevažeće potpise. Inicijativa Narod odlučuje nije se našla na tom popisu.

Ministarstvo tvrdi da se nisu ni prijavili, a oni pak uzvraćaju da je to laž. Uvid u nevažeće potpise Narod odlučuje neće imati. Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je kako do petka u ponoć Inicijativa nije uputila pisani zahtjev za uvid u potpise. No iz Inicijative kažu da to nije istina. Prijavili su 45 imena koji bi provjeravali potpise.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Koliko im je stalo do istine'' Kuščević: ''Narod odlučuje nije se prijavio za uvid u nevaljane potpise'' Lovro Kuščević (Dnevnik.hr) Reakcija ministra Kuščević odgovorio na kaznenu prijavu inicijative Narod odlučuje: ''Vlada nikad nije bila ovako transparentna''

Natalija Kanački iz Inicijative poručuje: "Radi toga što ministar Kuščević i dalje laže, obmanjuje hrvatske građane i javnost, radi njegove nesposobnosti da ovo provede na transparentan način, sukladno zakonu, mi tražimo da ministar Kušćević odstupi".

Ministar Kuščević tvrdi da taj mail ministarstvo nije dobilo, a na optužbe da laže, kaže kako poštuje zakone. "A onima koji me zbog toga napadaju, zbog svojih političkih interesa poručujem da se politički ciljevi ne ostvaruju na silu i da se oni isto moraju pridržavati hrvatskih zakona".

Ministar ih poziva da se prijave za uvid iako je prošao rok. Inicijativa će ga umjesto toga opet prijaviti DORH-u. Prijavili su ga i Povjerenstvu za sukob interesa koje je počelo raditi na predmetu.

Inicijativa Istina o istanbulskoj imati će uvid u svoje potpise. Njihovih 10 volontera. Mislav Mužinić iz Inicijative kaže kako im je u startu rečeno da mogu imati 10 ljudi. "Toliko smo i prijavili. Mislim da imamo još jedan rezervni. Nas desetorica ćemo to provjeravati što je to neispravno u tim potpisima. Malo nam je nevjerojatno da bi bili nekakvi nepostojeći ljudi“, kaže.

Ako se i nakon uvida utvrdi da nemaju dovoljno, spremni su ponovno prikupljati potpise. A o tome kada će biti i kako će izgledati uvid, Ministarstvo uprave i APIS još moraju razraditi plan. Više će se znati idući tjedan.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene