Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupljanje peticije

Incident u Umagu: Nakon umrle pacijentice dva liječnika vraćena na posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umaška Hitna pomoć povlači dvojicu liječnika s prisilnog godišnjeg natrag na posao, nakon incidenta s umrlom pacijenticom.

Podsjetimo, na hitnu intervenciju, umjesto tima s liječnikom, otišli su medicinska sestra i vozač. Liječnik je bio na drugoj intervenciji, a sadašnji Zakon o sestrinstvu daje vrlo male mogućnosti sestrama da išta poduzmu bez liječnika. Pacijentica koja je doživjela infarkt je, nažalost, umrla.

Pročitajte i ovo Napadnut djelatnik Hitne pomoći novi incident VIDEO Pijan se potukao u kafiću pa napao vozača Hitne koji ga je spasio: "Nisam se mogao braniti, pao sam..." Hitna pomoć, ilustracija Prevezeno u bolnicu Teška nesreća kod Sinja: Auto naletio na dijete, ima ozljede opasne po život

Mještani Umaga se od 10 sati ujutro okupljaju i skupljaju potpise za peticiju. Prikupljeno je više od 1.200 potpisa, a svatko tko želi može se doći potpisati do 16 sati popodne.

Kako neslužbeno doznajemo, nakon spomenutog incidenta dva su liječnika jutros vraćena na posao. Liječnici su na posao vraćeni s prisilnog godišnjeg nakon kojeg su trebali dobiti otkaz.

Slučaj s preminulom pacijenticom i ekipom hitne intervencije bez liječnika pokazao je da neke dijelove zdravstvene reforme ministra Darka Milinovića što prije treba doraditi. On smatra kako nove reforme pružaju bolju zdravstvenu skrb, što se u praksi nije pokazalo točnim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene