Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač uhićen

Drama na hrvatsko-slovenskoj granici: Policajac zapucao nakon što ga je napao nepoznat muškarac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na hrvatsko-slovenskoj granici zabilježen je incident u kojem je hrvatski policajac bio primoran upotrijebiti vatreno oružje protiv nepoznatog napadača.

U napadu na policijskog službenika na području Prilišća u općini Netretić, policijski službenih upotrijebio je vatreno oružje, javlja PU karlovačka.

Pročitajte i ovo Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti" Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU"

Jutros u uobičajenoj ophodnji granice hrvatski policajac uočio je 4 migranta u pokušaju ilegalnog prelaska granice preko Kupe svega 50 metara od graničnog prijelaza. Naredio im je da stanu, ali je jedan migrant tupim predmetom, najvjerojatnije granom, nasrnuo na njega. Policajac je u samoobrani pucao u tlo no to nije zaustavilo migranata u napadu pa je policajac ponovno zapucao u zemlju. Potom je uhićen. Radilo se o državljaninu Irana nad kojim traje kriminalističko istraživanje. Dvojica migranata uspjela su preći u Sloveniju, a za četvrtim se traga na području hrvatskog teritorija.

"Danas je na području Prilišća, općina Netretić, prilikom zaštite državne granice sa Republikom Slovenijom, policijski službenik PU karlovačke uporabio vatreno oružje kao sredstvo prisile, tako što je radi odbijanja neposrednog napada na sebe pucao u zemlju u trenutku kada ga je nepoznata osoba krenula fizički napasti. Napadač se nalazi pod nadzorom policije i u tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja. Po završetku kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o svemu utvrđenom", objavljeno je na internetskim stranicama PU karlovačke.

Načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić dao je i izjavu za medije vezano za ovaj događaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene