U Hrvatskoj se na godinu baci 400 tisuća tona hrane. Umjesto da završe u smeću, namirnice sa zadarske Seljačke tržnice subotom se prikupljaju na Stolu dobrote i pripremaju u Pučkoj kuhinji.

Galerija


Sve što se kupcima zatekne kao višak u vrećicama, ili djelatnicima OPG-ova nakon radne subote ostane neprodano, završi na Stolu dobrote.

Vezani članci Pošta, ilustracija Dolijao razbojnik: Zadarska policija ulovila lopova koji je prošle godine iz pošte ukrao 20.000 kuna Slika nije dostupna Mjesto na kojem su svi zadovoljni - i da, u Hrvatskoj je

"Hrvatska slabo funkcionira s tim donacijama i sinula nam je ideja da bi bilo idealno da mi pokušamo napraviti nešto", rekla je Višnja Zelić iz udruga OPG-ova "Volim domaće".

Uz udrugu OPG-ova, akciju je pokrenuo zadarski Caritas. Namirnice koje se prikupe završe u njihovoj Pučkoj kuhinji. Potrebe su velike jer 300 korisnika svakog dana staje u red za obrok.

"Ne bih mogao živjeti da mi nije ove pučke kuhinje", rekao je Sreten Šarko, korisnik Pučke kuhinje Zadar.

Uz donirane namirnice sa Seljačke tržnice obroci su osigurani za barem dva dana. Ono što je moglo završiti neiskorišteno, najbolje će se iskoristiti tamo gdje je najpotrebnije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr