Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjenjivo vrijeme

Prvi dan škole u većini zemlje hladniji, a ponegdje i kišovit: Uskoro se ipak vraća ljeto

Prvi dan školske godine ponegdje će biti kišovit, a potom sve sunčanije i toplije.

Pred nama je, na kopnu nekoliko dana promjenjiva vremena, nakon kojih se vraćaju ljetne temperature, dok će se na jugu zemlje i uz obalu nastaviti sunčano i toplo vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Prije nego nastavimo s ljetom, u kopnenom dijelu zemlje ponovno nekoliko svježijih dana. U Dalmaciji se promjena neće ni osjetiti. Naime, na našem jugu zadržat će se sunčano, vrlo toplo i vruće. Ljetna toplina, mada sve dublje kročimo u rujan, već u drugoj polovici tjedna vraća se opet i u kopnene krajeve. A i sunca će cijeli tjedan biti dovoljno.

Malo nestabilniji i promjenjiviji početak tjedna za sjeverni dio zemlje, zahvaljujući hladnijem zraku i frontalnom sustavu. Do sredine dana uglavnom će isčeznuti, a nad našim područjem će ponovno jačati polje visokog tlaka.

Jutro na kopnu promjenjivo oblačno, osobito na zapadu i u gorju gdje pri tom može pasti i koja kap kiše. Vrlo male šanse za kišu postoje i na sjevernom Jadranu i na istoku zemlje, no tu će biti više sunca. U Dalmaciji, od jutra i sunčano i toplo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti oko 15, u gorju 12 ili 13 stupnjeva, a na Jadranu većinom između 17 i 20. Pri tom će na kopnu zapuhati sjeverac, na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, a južnije isto tako, slabo i umjereno jugo.

U središnjoj Hrvatskoj očekuje se smanjenje naoblake sa sjevera pa će biti djelomice sunčano, ali osjetno svježije. Uz sjeverac, najviša dnevna temperatura bit će između 20 i 24 stupnja.

Slavonija će kroz cijeli dan biti malo sunčanija pa i malo toplija. Puhat će većinom umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od 23 do 26 stupnjeva.

U gorju će biti češćih sunčanih razdoblja, a više sunca očekujemo i na sjevernom Jadranu. Bura će pojačati pa bi tako podno Velebita moglo biti i olujnih udara. Najviša temperatura, na moru oko 26 i 27 stupnjeva, a u gorskoj Hrvatskoj većinom između 18 i 22.

Diljem Dalmacije pretežno sunčano i vrlo toplo. Jugo će okrenuti na jugozapadnjak, dok će na sjeveru navečer zapuhati bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura ovdje ide do 30 stupnjeva. Temperatura mora je oko 24 pa se još uvijek može kupati bez problema.

U nastavku tjedna sve sunčanije i ponovno sve toplije, tako će prema vikendu i na kopnu ponovno biti 27 do 28 stupnjeva. Jedino je ujutro moguća magla, a noći već jesu pomalo hladne. Tako će i ostati.

Na Jadranu idućih dana sunčano, vrlo toplo, danju često i vruće. Noći jesu friškije, no na moru još uvijek ugodne, oko 20 stupnjeva. U utorak još na sjeveru jaka bura, no slabjet će pa će u nastavku tjedna puhati vjetar s mora. Ljetnih dana bit će još u rujnu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene