Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više stotina učenika drniške Srednje škole Ivana Meštrovića danas je nakon velikog odmora prosvjedovalo zbog nesnosnih vrućina i teških uvjeta rada u pregrijanim učionicama.


Iako im je jutros školski sat skraćen za pet minuta, učenici su zahtijevali da se i njima, kao i kninskim učenicima, školski sati skrate za 15 minuta.

Vezani članci Ilustracija Na visokim učilištima može se održavati nastava licem u lice, ali treba inzistirati na manjim grupama studenata Djeca idu u školu, ilustracija Odlučeno kada će početi iduća školska godina, učenici će imati četiri odmora

Upozorili su kako učionice nemaju ni zavjese, da su s južne strane škole staklene stijene, te tvrde da je zbog vrućine bilo i slučajeva nesvjestice među učenicima.

Nakon razgovora s ravnateljem Ivan Zeljkom vratili su se u učionice, a obećano im je da izgubljeni sati neće biti neopravdani. Dogovoreno je da do petka, 12. rujna, školski sati budu skraćeni za pet minuta, osim zadnjeg sata koji će biti skraćen 10 minuta kako bi svim srednjoškolcima nastava završavala u 13,15 sati.

U drniškoj Osnovnoj školi Antuna Mihanovića Petropoljskog školski sati nisu skraćeni.

Nakon jučerašnjeg prosvjeda kninskih gimnazijalaca, donesena je odluka da u kninskim srednjim i osnovnim školama školski sati budu skraćeni na 30 minuta. Tako će prva smjena do kraja tjedana u kninskim školama biti od 8 do 11 sati, a druga od 11 do 14 sati.