Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je kroz sustav e-Građani učinio dostupnom novu e-uslugu - Realizirani recepti, kojom se građanima daju na uvid podaci o receptima realiziranim u ljekarni u posljednjih šest mjeseci, priopćeno je u utorak iz HZZO-a.


Osim naziva i količine, te datuma i mjesta izdavanja, za svaki izdani lijek naveden je iznos pokriven od HZZO-a s PDV-om, uz eventualnu nadoplatu koju je napravio osiguranik.

Vezani članci Dug bolnice prema veledrogerijama - 1 Dug prema veledrogerijama svaki je mjesec 200 milijuna kuna veći, nezadovoljstvo raste: "Očekujemo puno više" Slika nije dostupna STIŽU KONTROLE: Za zlouporabu bolovanja kazna i do 15.000 kuna!

S obzirom da je riječ o osobnim podacima medicinske i financijske prirode, korisnik na e-uslugu mora biti prijavljen mTokenom, koji se može dobiti besplatno u FINA-i ili pametnom karticom HZZO-a, kakve imaju svi zdravstveni radnici u Hrvatskoj, jer one pružaju viši stupanj sigurnosti identifikacije i autentifikacije osoba, navode iz HZZO-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook