Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što im samo pada na pamet

HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće'

Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4
Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Foto: DNEVNIK.hr
HŽ Infrastruktura objavilo je priopćenje kojim građane upozorava da ne skupljaju rasuti kukuruz na mjestu nesreće kod Rijeke.

Dionica pruge na kojoj se u ponedjeljak kraj Rijeke dogodio sudar teretnog vlaka i pružnog vozila se raščišćava, a teretni vlakovi voze iz Rijeke i prema Rijeci alternativnim pravcem preko Slovenije, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture, a tvrde i kako neki građani stvaraju teškoće s obzirom da dolaze do pruge i skupljaju rasuti kukuruz.

"S obzirom na jako velik interes i broj ljudi koji na mjesto željezničke nesreće između Meje i Škrljeva dolazi skupljati i odnositi rasuti kukuruz, stvara se gužva koja ometa radnike u raščišćavanju i saniranju mjesta nesreće. Građani čak dolaze osobnim i teretnim vozilima i spuštaju se na prugu, što je opasno i strogo zabranjeno! Iz sigurnosnih razloga molimo sve da ne dolaze po nepristupačnome terenu i ne kreću se po mjestu nesreće između uništenih vagona", poručuju iz HŽ Infrastrukture te dodaju:

Pročitajte i ovo Viktor Orban Drama u Bruxellesu Procurili detalji napetog sastanka: "Jedan čovjek spasio je stvar kad je Orbanu prodao stari trik"

"Iako je vlasnik otpisao spomenuti teret, HŽ Infrastruktura ga je kao upravitelj željezničke infrastrukture u Republici Hrvatskoj dužna zbrinuti na propisan način i odvesti na deponij, za što je angažirana i specijalizirana tvrtka."

Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Vlak - 4 (Foto: Dnevnik Nove TV)

Također apeliraju na građane da omoguće radnicima, koji su na terenu danonoćno, da što prije i što sigurnije obave posao raščišćavanja mjesta nesreće kao i osposobljavanja pruge vitalne za cijelu državu i šire.

Podsjetimo, u ponedjeljak ujutro, između kolodvora Meje i Škrljeva nedaleko Rijeke došlo je do sudara teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia, koji je prevozio kukuruz i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture.

Pročitajte i ovo Provjereno: estetski krirug - 2 Utvrđeni propusti Krvarila u teškim bolovima i povraćala, a liječnik ju je ignorirao: Utvrđene su nepravilnosti, kirurg šuti i podiže tužbe!

Teretni vlak, koji se iz Mađarske kretao prema Rijeci, iz nepoznatih razloga nije se zaustavio u kolodvoru Meja, što je bilo obavezno te je, nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio na pružno vozilo za održavanje željezničke infrastrukture.

Pretpostavlja se da su otkazale kočnice teretnog vlaka, nakon čega je dio teretnog vlaka iskočio iz tračnica, a teret se rasuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene