Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'HSS-u prihvatljiva postupna primjena ZERP-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je danas kako njegova stranka nije spremna na odustajanje od bilo koje komponente ZERP-a, ali da im je prihvatljiva njegova postupna primjena.

Činjenicu da je Vanjskopolitički odbor Europskog parlamenta jučer prihvatio izvješće o Hrvatskoj Friščić tumači kao potvrdu napora koje je Hrvatska uložila u posljednjih nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Friščić: 'Od ZERP-a ne odustajemo' Slika nije dostupna 'Zakon o ZERP-u je donesen, na vladi je da ga primjeni'

"To pokazuje kako treba raditi i ubuduće, dakle da unutar države treba jasno definirati ciljeve i onda, kad problemi nastanu, poduzimati diplomatske mjere", rekao je Friščić novinarima u Saboru.

Ocijenio je da je Hrvatska u Bruxellesu konačno dočekala prihvatljive tonove, te da sada treba sjesti za stol s Italijom i Slovenijom i dogovoriti pronaći rješenje.

"Nisam nikakav zagovornik svađe, svađom se ništa ne može riješiti", rekao je Friščić.

Uvjeren je i da će uskoro doći do kvadrilateralnog sastanka sa Slovenijom, Italijom i Europskom komisijom, što je predložio hrvatski premijer Ivo Sanader.

Novinare je zanimalo je li HSS spreman na popuštanje, budući da je ta stranka u više navrata inzistirala na neodgodivoj primjeni ZERP-a u cijelosti.

"Da smo bili spremni na popuštanje, onda bi već od 1. siječnja 2008. digli ruku i rekli - Mi odustajemo od stava, neka drugi odluče što će biti. Nismo bili spremni ni danas nismo spremni na odustajanje, ali smo spremni na razumno dogovorno rješenje", rekao je Friščić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene