Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSS se još nije odredio o odgodi primjene ZERP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Josip Friščić nakon dvosatna sastanka stranačkog Predsjedništva u Hrvatskom saboru nije novinarima točno odgovorio na upit hoće li poduprijeti odgodu primjene ZERP-a na članice EU-a.

Predsjedništvo HSS-a ostaje pri stajalištu da su neutemeljeni zahtjevi da Hrvatska suspendira ZERP, zapravo to je pritisak susjeda da se granična pitanja rješavaju na njezinu štetu, istaknuo je Friščić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HSS ne bi ukidanje ZERP-a, ali bi ostali u Vladi Slika nije dostupna 'HSS-u prihvatljiva postupna primjena ZERP-a'

Naglasio je da je HSS protiv odgode ZERP-a, ali kako je stranka svjesna da se o tom pitanju mora postići dogovor u skladu s propisima EU-a, posebno kad je riječ o ribolovnoj sastavnici Pojasa.

Upitan ide li na razgovor s Klubom HDZ-a, s obzirom na najavu premijera dr. Ive Sanadera da će klubovi vladajuće većine predložiti još jednu odgodu primjene ZERP-a, Friščić je rekao: "Ako me sjećanje dobro služi, a služi, raspravu je potaknuo SDP i, prema tome, očekujem da oni iziđu s određenim prijedlogom."

Dodao je da će premijer Sanader Hrvatski sabor izvijestiti o prošlotjednu razgovoru s europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom. 

- Iz toga će sigurno proizići određeni zaključci i kad ih vidimo, donijet ćemo svoje stajalište, rekao je Friščić.

Predsjednik Kluba HDZ-a Andrija Hebrang izjavio je kako se vladajući klubovi cijeli dan dogovaraju i trebaju utvrditi zajednički prijedlog.

- Još ništa nije potpisano, upravo slažemo prijedlog, rekao je Hebrang te dodao da će se pokušati pronaći zajednički zaključak i s oporbom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene