Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HSS-a Josip Friščić danas je nakon četverosatne sjednice Predsjedništva stranke izjavio kako HSS neće biti za ukidanje ZERP-a i da vladajuća koalicija nije ugrožena.


- Kad je riječ o ZERP-u i HSS-ovu stajalištu, mi nećemo dići ruku za ukidanje ZERP-a, a o načinu primjene možemo razgovarati. Koalicija nije ugrožena, rekao je Friščić.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković u Maclju položio vijenac pred zajedničkom grobnicom pokraj spomen-crkve Muke Isusove Plenković i Medved položili vijence u Maclju: "Prisjećamo se tisuća koji su u kolonama smrti ubijani bez suda i zatrpani bez groba" Slika nije dostupna 'Zakon o ZERP-u je donesen, na vladi je da ga primjeni'

>> HDZ smiruje koaliciju: Od ZERP-a se odustaje, partneri se neće buniti? 

Na novinarski upit koji su to načini primjene, Friščić je odgovorio: "Razgovarat ćemo. Ovih će se dana valjda naći ukupna hrvatska politička scena da vidimo na koji način naći rješenja u interesu Republike Hrvatske", rekao je.

Na upit znači li to da HSS neće biti za ukidanje ZERP-a, ali da neće izići ni iz Vlade, Friščić je odgovorio: "To ste vi rekli."

Na novinarsku tvrdnju da je jučer bio za raspisivanje referenduma o ZERP-u, a da danas to više nije opcija, Friščić je rekao kako je on svoju opciju danas rekao, t.j. kako smatra da je "poruka koju je Hrvatska primila ucjena od njezinih susjeda".

Ocijenio je da se iza ZERP-a zapravo pod zajedničkim nazivnikom krije metoda i način realizacije svih slovenskih ideja vezanih uz Bijelu knjigu.