HSS-ov Željko Lenart došao je u utorak u USKOK dati iskaz o sumnjama u političku korupciju vezanu uz političke prebjege. U Dnevnik Nove TV uživo se javio Andrija Jarak, koji je potvrdio da je Lenart davao iskaz o prelasku njegova bivšeg stranačkog kolege Mladena Madjera u zastupnički klub Milana Bandića, ali i donedavnom glavnom tajniku HSS-a Iliji Ćoriću koji je, unatoč protivljenju stranke, podržao Bandićev proračun u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Galerija


Javljajući se uživo u Dnevnik Nove TV, Andrija Jarak je rekao da Lenart misli da se "Madjer pobojao da će izgubiti svoje mjesto u Saboru, u koji je ušao kao zamjena županu Stjepanu Kožiću i da bi taj strah za egzistenciju mogao biti jedan od ključnih motiva prelaska".

Vezani članci Mislav Bago - 2 ''Ne sumnjam da će mnogi kupovati slobodu potapajući druge. Nažalost, sve upućuje na to da će svi putevi voditi prema Milanu Bandiću'' Uhićenje Kazimira Bačića VIDEO Pogledajte trenutak kad policija odvodi glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića nakon pretresa kuće na Tuškancu

Jarak je dodao da "istražitelji nastavljaju pozivati osobe koje bi mogle imati sazanja o navodima iz kaznene prijave koju je podnio predsjednik HSS-a Krešo Beljak". Također je zaključio da je "za očekivati da će uskoro pozvati i samog Mladena Madjera".

Željko Lenart je uoči davanja iskaza rekao da očekuje da će govoriti o političkim prebjezima, što je, kako je rekao Jarak, i bio slučaj.

''Spomenut ću vjerojatno Mladena Madjera, Stjepana Kožića, a možda će me pitati i o Iliji Ćoriću, nagađam'', rekao je Željko Lenart uoči davanja iskaza u USKOK-u.

Lenart je dodao da je HSS bio iznenađen kada je Madjer prešao Bandiću.

''Družili smo se i privatno, i onda se samo prestao javljati. Je li odlučio prodati dušu vragu za judine škude, ja ne znam, institucije su tu i one će utvrditi što se dogodilo. Bandić radi prljav posao i skuplja zastupnike, ali sad mu je jedan otišao. Čestitam kolegi Dumboviću na odluci da napusti taj klub'', rekao je Lenart za N1.

Na snazi najviši stupanj opasnosti od lavina, u Austriji snijeg potpuno odsjekao od svijeta čak dvije tisuće ljudi