Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSS i HSLS dogovorili suradnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić i predsjednik HSS-a Josip Friščić danas su u Daruvaru potpisali sporazum o suradnji na idućim parlamentarnim izborima koji će, kako stoji u sporazumu, biti temelj za moguće pregovore o poslijeizbornoj i predizbornoj suradnji.

Kako se navodi stranke će u sljedeća dva mjeseca dogovoriti sadržaj Sporazuma o suradnji koji će biti temelj izbornog programa obiju stranaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Od Sanadera nisam dobio konkretne ponude' Slika nije dostupna Friščić: Nismo ni nećemo ucjenjivati HDZ

Predsjednik HSS-a Friščić istaknuo je da se sporazum temelji na zajedničkim programima o kojima su se dogovorile dvije stanke centra podupirući strateške ciljeve dviju stranaka koji su i hrvatski strateški ciljevi, kao što su rast gospodarstva, reforma zdravstva, socijalna pitanja, obrazovanje i drugo.

Đurđa Adlešić istaknula je kako sporazumom nastaje stožer političkog centra te kako je uvjerena da nakon daruvarskog sporazuma dvije stranke idu s programima koje nijedna politička snaga u Hrvatskoj više ne će moći zaobići.

Na novinarsko pitanje što sporazum znači za buduće odnose prema HDZ-u i SDP-u čelnici dviju stranaka ustvrdili su kako sporazum određuje samo odnose HSLS-a i HSS-a, ali da im se mogu priključiti druge stranke centra ako se s tim slože oba potpisnika sporazuma.

Friščić je napomenuo kako sada očekuje da će HSS i HSLS više biti cijenjeni jer po anketama, po najnižem izračunu, zajedno dobivaju oko 15 posto što je oko 20 zastupnika u Hrvatskom saboru pa ih ni "lijevi ni desni ne mogu zanemariti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene