Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HSS-a Josip Friščić najavio je da će koalicija HSS-HSLS sutra u podne s HDZ-om potpisati sporazum o programu nove vlade mandatara Ive Sanadera te da su čelnici koalicije s mandatarom otvorili pitanje kadrova, o čemu bi pregovore trebali završiti do konstituirajuće sjednice Sabora.


'Priču o kadrovima smo otvorili i sve to skupa ide u dobrom smjeru i mislim da ćemo do sjednice Sabora sve to utvrditi', rekao je Friščić nakon sastanka s mandatarom u Banskim dvorima, koji su ranije, bez izjava, napustili čelnici HSLS-a Đurđa Adlešić i Ivan Čehok.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader: Konačno je jasno da SDP ima dvije liste u Zagrebu Slika nije dostupna 'Ako ne uđem u Vladu, ne znači da se odmičem od Sanadera'

Frišćić je kazao kako još nije postignut dogovor oko raspodjele resora u vladi, ističući da se pregovori ne vode po principu trgovine, nego oko ustroja vlade koji će na najbolji način osigurati provedbu dogovorenoga programa.

Na opasku da je predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić već upoznala javnost s tim što joj nudi mandatar, Frišćić je odgovorio: 'Nisam bio na tom razgovoru. Moj razgovor nije vođen na taj način'.

>> Sanader: O kadrovima pregovaramo, sporazum potpisujemo sutra 

>> Đurđi Adlešić ponuđeno Ministarstvo obrane! 

>> Friščić prevario svoje birače?

Upitan hoće li HSS-u u novoj vladi pripasti resor poljoprivrede, kazao je kako se nada da hoće, ali da će to znati tek sutra, a
najkasnije preksutra.

'Nismo nikakve ponude dobivali na stol, nego smo razgovarali na koji način ustrojiti vladu kako bi osigurali provedbu dogovorenoga. Razgovaramo kako postaviti ministarstva da se to sve ostvari', rekao je Friščić.

Nije znao odgovoriti ni na pitanje koliko će ministarstava
dobiti HSS, a naglasio je da će to ovisiti o broju i veličini
ministarstava u novoj vladi.

Kazao je kako misli da se vlada neće značajno povećavati, te da s mandatarom nije razgovarao o eventualnom osnivanju posebnoga ministarstva regionalnog razvoja.

Dodao je kako će večeras i sutra prije podne svoje najuže suradnike u stranci izvijestiti o tijeku razgovora s mandatarom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju