Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvoje Petrač večeras stiže u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Petrač u utorak navečer će iz Atene biti prebačen u Hrvatsku i priveden u zatvor u Zagrebu, potvrdilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Petrač će iz Atene biti prebačen do zagrebačke Zračne luke
komercijalnim letom Croatia airlinesa, a po dolasku u Zagreb, u večernjim satima, bit će prevezen u remetinečki zatvor, izjavila je zamjenica glasnogovornika MUP-a Emina Lišić.

Pročitajte i ovo Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 19 Odbacili krivnju Bad Blue Boysi iz kombija zazivali Plenkovića: Pogledajte što mu vikali dok su ih vodili na sud Privođenje navijača BBB-a - 5 Ne zna se gdje su ostali Uhićeni navijači čekaju odluku o izručenju Grčkoj, pravnik upozorava: "Ako Hrvatska neopravdano odbije njihovu predaju, može snositi sankcije"

Kao navodni inicijator otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca Petrač je lani u veljači na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na šestogodišnju zatvorsku kaznu. Budući da je tada bio u bijegu i presuda mu je izrečena u odsutnosti, može od Vrhovnog suda tražiti i dobiti novo suđenje.

Petrač je uhićen početkom kolovoza prošle godine na trajektu koji je plovio iz grčke luke Igumenica za talijansku Anconu, a Ministarstvo pravosuđa odmah je zatražilo njegovo izručenje koje je grčki Vrhovni sud odobrio krajem studenoga.

Konačnu odluku o izručenju donio je grčki ministar pravosuđa krajem srpnja, nakon čega je Petrač iz zatvora u Igumenici prebačen u posebni ekstradicijski pritvor u Ateni.

Po dolasku u zatvor u zagrebačkom Remetincu Petraču će se predati sva potrebna dokumentacija te pravomoćna presuda i odluka o izdržavanju kazne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene