Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvoje Petrač u utorak navečer će iz Atene biti prebačen u Hrvatsku i priveden u zatvor u Zagrebu, potvrdilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).


Petrač će iz Atene biti prebačen do zagrebačke Zračne luke
komercijalnim letom Croatia airlinesa, a po dolasku u Zagreb, u večernjim satima, bit će prevezen u remetinečki zatvor, izjavila je zamjenica glasnogovornika MUP-a Emina Lišić.

Vezani članci Marko Livaja i Iris Rajčić (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Zločesti dečko hrvatskog nogometa tulumario uz Cecu, ali i 14 godinu stariju zaručnicu i bivšu manekenku Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Twitter/Kolinda Grabar-Kitarović) Grabar-Kitarović: Hrvatska štiti najdulju vanjsku kopnenu granicu u EU-u

Kao navodni inicijator otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca Petrač je lani u veljači na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na šestogodišnju zatvorsku kaznu. Budući da je tada bio u bijegu i presuda mu je izrečena u odsutnosti, može od Vrhovnog suda tražiti i dobiti novo suđenje.

Petrač je uhićen početkom kolovoza prošle godine na trajektu koji je plovio iz grčke luke Igumenica za talijansku Anconu, a Ministarstvo pravosuđa odmah je zatražilo njegovo izručenje koje je grčki Vrhovni sud odobrio krajem studenoga.

Konačnu odluku o izručenju donio je grčki ministar pravosuđa krajem srpnja, nakon čega je Petrač iz zatvora u Igumenici prebačen u posebni ekstradicijski pritvor u Ateni.

Po dolasku u zatvor u zagrebačkom Remetincu Petraču će se predati sva potrebna dokumentacija te pravomoćna presuda i odluka o izdržavanju kazne.