Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika Svjetske banke

'Hrvatskoj nedostaje vodstvo, opet će u recesiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatni ulazak u recesiju šestu godinu zaredom poprilično je neobičan fenomen, poručio je voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku

Hrvatska je zapela u recesiji jer nema čelnika koji mogu provesti promjene i pogoduje javnom sektoru na štetu privatnih poduzeća, rekao je voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku, Hongjoo Hahm.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

'Hrvatska će se najvjerojatnije suočiti sa šestom godinom recesije u nizu što je prilično neobičan fenomen. Strukturni problemi, kojima se vlade jedna za drugom nisu bavile, sprječavaju rast ekonomije', rekao je Hahm u intervjuu za Reuters.

Svjetska banka za ovu godinu predviđa gospodarski pad od oko 0,5 posto. Hahm tvrdi da se pokušaji vlasti da oživi ekonomiju oslanjaju na mirko-inicijativu kroz razne države agencije, bez odgovarajuće koordinacije među političarima.

Kad bi HDZ pobijedio, bi li Karamarko znao vladati?

'Ono što nedostaje je vodsvo u ekonomskim reformama, jasna vizija u kojem smjeru ekonomija želi ići. Ekonomiji je potreban netko tko bi učinkovito koordinirao fiskalni okvir sa strukturnim reformama i tako otvorio prostor za rast predvođen privatnim sektorom', rekao je i dodao se u suprotnom ubudućnosti može očekivati nastavak istog što nije zadovoljavajuće za hrvatske građane.

83 posto građana misli kako zemlja ide u lošem smjeru!

Vlada Zorana Milanovića bila je bezupsješna u oživljavanju gospodarstva, stavranju novih radnih mjesta i pokretanju značajnih reformi. Podrška javnosti Milanoviću pala je na rekordno nisku razinu, napominje Reuters.

Hahm kaže da je vrlo malo toga napravljeno kako bi se pomoglo malim i srednjim poduzećima u njihovom napretku, a Vlada se pogrešno previše oslanja na javni sektor i na ulaganja državnih firmi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene