Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Projekti stranaka

Kad bi HDZ pobijedio, bi li Karamarko znao vladati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko je najavio kako će se zalagati za rast malog i srednjeg poduzetništva, za projekte daljnje informacije i digitalizacije društva koji također otvaraju prostor za velike investicije, Branko Grčić odgovara: 'Mi to sve radimo'.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nedavno se pohvalio kako je njegovoj stranci krenulo na bolje, kako je njegova stranka apsolutni pobjednik te kako će se na sljedećim izborima ponoviti rezultati europskih izbora. Pobjeđivati dakle zna, no bi li Tomislav Karamarko znao i vladati? Prije nekoliko je dana predstavio pet strateških projekata.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu" Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

'Poticat ćemo oporavak industrijske proizvodnje i reindustrializaciju Hrvatske. Posvetit ćemo dužnju pažnju energetici, a pokrećemo i projekt navodnjavanja i odvodnje', ovako je u svojem obraćanju na općem izvještajnom saboru govorio predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko.

HDZ-ovci: 'Idemo ih rasturiti, da se trideset godina ne sastave'

Najavio je kako će se zalagati za rast malog i srednjeg poduzetništva, za projekte daljnje informacije i digitalizacije društva koji također otvaraju prostor za velike investicije, tako misli Karamarko.

Vladajući mu odgovaraju kako sve što HDZ i njihov šef Karamarko najavljuju, oni već provode. Možda ne istim redosljedom, no te teme desetljećima ove dvije stranke najavljuju, provode, pa najavljuju, da bi ih ponovno provodile.

A što je s radnim zakonodavstvom i državnom upravom?

Na općem izvještajnom saboru HDZ-a, Karamarko je najavio 'reformu državne uprave kao istinski servis građana i poduzetnika'.

I Vlada o tome priča, iako kasni dvije godine, ova reforma sada ide na usvajanje.

'Recimo Zakon o radu ja ocekujem vrlo brzo, a Zakon o državnim službenicima i plaćama će vjerojatno krenuti u onu prvu fazu rasprave već ovih dana', najavljuje potpredsjednik vlade, Branko Grčić.

A što je s porezima? Oni iz oporbe svi bi da su porezi manji. Pobjede pa eksperimentiraju, a onda na pola mandata ipak shvate.

'Mi nećemo više dirati poreze, nećemo ih niti smanjivati niti povećavati, to je jasna poruka', kazao je Grčić.

Tomislav Karamarko o Kolindi Grabar Kitarović: Evo zašto nije došla na Opći sabor HDZ-a

A HDZ s druge strane i dalje razmislja oporbeno.

'Pripremili smo fiksalnu reformu. Porezni sustav mora biti jednoastavniji i ono najvažnije, ukupna davanja moraju biti niža', zaključio je Karamarko.

Hrvatska se Bruxellesu obvezala da tko god vladao novi porezi trebaju biti donešeni do 2016. godine. 2015. odlučivat će se o porezima na štednju, a godinu dana kasnije odrediti i poreze na nekretnine. Tako bi igra s manjim ili većim porezima mogla početi tek 2017. godine. Do tada, euri iz Bruxellesa bili bi spas za Hrvatsku, no Vlada je tu pala - poručuje HDZ.

'Umjesto da dobijemo i povučemo preko 7 milijardi kuna i pokrenemo investicije, ostvarimo rast zaposlenosti i BDP-a, mi smo zahvaljujući nesposobnoj Vladi morali uplatiti oko 4 milijarde kuna članarina u proračun Europske unije', tako je prije par dana govorio nezadovoljan radom Vlade, Tomislav Karamarko.

Potpredsjednik Vlade, Branko Grčić pak ima svoju istinu.

'Hrvatska u ničemu ne kasni, godina 2014. je godina programiranja', rekao je Grčić te najavio kako je vrijeme za 'programiranje' kraj 2014.

'Kraj 2014. i naravno 2015. je vrijeme kada će se početi ugovarati prvi projekti iz nove financijske perspektive. Euri dlaze', najavljuje Grčić.

2015. će se izbori dobiti ili pak izgubiti na samo jednom pitanju - ekonomiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene