Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svake godine raste broj

Hrvatski radnici među najboležljivijima u Europskoj uniji, svako treće bolovanje je sumnjivo: "Voljela bih reći da smo iznenađeni, ali nažalost nismo"

Aktualno Galerija Šalter u bolnici Šalter u bolnici Foto: Dnevnik Nove TV Stetoskop Stetoskop Foto: Dnevnik Nove TV Prehlada Prehlada Foto: Dnevnik Nove TV +0 Liječnički pregled Galerija 1/4 >>
Hrvatski radnici tradicionalno su među najboležljivijima u Europskoj uniji, ali ove godine zdravstvena slika im je bolja. Bolovanja je ove godine bilo 15 posto manje nego lani i u prosjeku su trajala dva dana kraće. Što je uzrok takvog naglog poboljšanja zdravlja istražio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Biočina.

Svakog dana u Hrvatskoj je oko 69 tisuća radnika na bolovanju. Mnogi u Hrvatskoj su zdravi na bolovanju. Država je posljednjih godina krenula u obračun s takvom praksom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dnevnik NOve TV pita Treba li strože kontrolirati bolovanja radnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Načelo boležljivih hrvatskih radnika iz godine u godinu sve je teže ostvariti, broj kontrola HZZO-a se od 2019. do danas udvostručio.

U prvih devet mjeseci prekontrolirana su bolovanja oko 22 tisuće građana, a u više od šest tisuća slučajeva bolovanja su prekinuta. Ispada da je gotovo svako treće bolovanje sumnjivo.

Pročitajte i ovo Planinarski dom - 4 Donosi Provjereno Gradili su ih sami, nerijetko svojim novcem, a sada im ih oduzimaju: "Revoltirani smo, ljuti smo, dođe netko i uzme vam vaš drugi dom"

"Ja bih voljela reći da smo iznenađeni, ali nažalost nismo. To je situacija koju mi u HUP-u primjećujemo već godinama i na koju upozoravamo", komentirala je glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber.

Koji se problemi u kontroliranju bolovanja nameću i što kažu liječnici, pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marka Biočine.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene