Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada Republike Hrvatske u ponedjeljak je pozdravila prihvaćanje Rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1701 koja poziva na prekid krvoprolića u Libanonu i Izraelu i predviđa slanje UN-ovih snaga od najviše 15.000 vojnika koji će pomagati libanonskoj vojsci da preuzme nadzor nad južnim Libanonom.


 - Vlada RH izražava nadu da rezolucija, temeljena na
američko-francuskom prijedlogu, kojom se traži trenutni prekid neprijateljstava, a poglavito Hezbollahovih napada na Izrael, potom razmještanje libanonskih snaga i znatno pojačanih mirovnih snaga UN-a, te povlačenje izraelskih snaga s istog područja, može biti temeljem održivog i trajnog prekida vatre i početka rješavanja teškog stanja političkim sredstvima", stoji u priopćenju.

Vezani članci Plenković objavio da će umirovljenici dobiti COVID dodatak u iznosima od 400 do 1200 kn - 2 Plenković otkrio iznos COVID dodatka: "Ovime ne kupujemo glasove umirovljenika. Ovo je potez odgovorne Vlade" Iran, ilustracija Voditelj iranskog nuklearnog programa: "Iran ima pravo poduzeti akcije protiv terorista koji su napali Natanz"

Vlada RH naglašava kako se uvijek zalagala za mirno rješavanje sukoba na načelima međunarodnog prava, te izražava nadu da će "ključni čimbenici pokazati političku volju za provedbu ove rezolucije".

Vlada RH naglašava kako provedba navedene rezolucije posebno treba omogućiti početak rješavanja humanitarne katastrofe i pitanja prognanika i izbjeglica, kao i obnove uništene infrastrukture.