Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska vlada pozdravila primirje u Libanonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Republike Hrvatske u ponedjeljak je pozdravila prihvaćanje Rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1701 koja poziva na prekid krvoprolića u Libanonu i Izraelu i predviđa slanje UN-ovih snaga od najviše 15.000 vojnika koji će pomagati libanonskoj vojsci da preuzme nadzor nad južnim Libanonom.

 - Vlada RH izražava nadu da rezolucija, temeljena na
američko-francuskom prijedlogu, kojom se traži trenutni prekid neprijateljstava, a poglavito Hezbollahovih napada na Izrael, potom razmještanje libanonskih snaga i znatno pojačanih mirovnih snaga UN-a, te povlačenje izraelskih snaga s istog područja, može biti temeljem održivog i trajnog prekida vatre i početka rješavanja teškog stanja političkim sredstvima", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema mira Rat sve bliže širenju na nova područja: "Moramo biti spremni za ofenzivu ako..." Izraelska vojska - 6 Otvara se nova fronta? Izrael objavio da je spreman za akciju protiv moćne sile: "Kao što uništavamo Hamas, tako ćemo i njih..."

Vlada RH naglašava kako se uvijek zalagala za mirno rješavanje sukoba na načelima međunarodnog prava, te izražava nadu da će "ključni čimbenici pokazati političku volju za provedbu ove rezolucije".

Vlada RH naglašava kako provedba navedene rezolucije posebno treba omogućiti početak rješavanja humanitarne katastrofe i pitanja prognanika i izbjeglica, kao i obnove uništene infrastrukture.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene