Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veleposlanici napuštaju Kijev

Hrvatska veleposlanica u Ukrajini za Dnevnik Nove TV: "Ruta kojom smo danas putovali bila je jučer raketirana..."

Anica Djamić
Anica Djamić Foto: DNEVNIK.hr
Iz Ukrajine se javila hrvatska veleposlanica Anica Djamić. Veleposlanstvo se iz Kijeva izmješta u Lavov. Razlog tomu su ozbiljna upozorenja koja su dobili – da su veleposlanici i veleposlanstva u Kijevu mete.

Hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić za Dnevnik Nove TV javila se nakon ozbiljnog upozorenja da su veleposlanici u Ukrajini meta ruske vojske.

''Putujem autom, ali ja sam samo dio jednog konvoja koji su organizirali Ujedinjeni narodi. Naime, putovanje po Ukrajini sada je vrlo riskantno i zbog toga svako toliko vremena dobijemo objavu da se oni koji žele napustiti Kijev mogu priključiti tom konvoju. To je dugi niz automobila koji zajedno putuju. Zato je sporo putovanje, ali ipak ako smo sigurni i onda to puno vrijedi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Užasne scene u Harkivu, ulice su umrljane krvlju. Kijevom odjeknula velika eksplozija, poznato i što se dogodilo

Ruta kojom smo baš danas putovali bila je jučer raketirana. Vjerujemo da Ujedinjeni narodi dogovaraju tu rutu i zašto je dobro da smo u tom sigurnom konvoju.

Ja sam krenula iz Kijeva zato što smo odlučili da veleposlanstvo izmjestimo i da počnemo raditi iz Lavova. Naime, dobili smo obavijesti, ozbiljna upozorenja, da su mogućem napadu na Kijev mete veleposlanstva pa i sami veleposlanici. Zbog toga smo donijeli tu odluku i sada sam na putu koji će trajati dva dana koji će ići sigurnim rutama jer se uvijek provjeravaju te rute.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LOM I KRHOTINE VIDEO Jeziva snimka: Volonter se snimao kako govori o napadima na Ukrajinu pa mu se iza leđa u zgradu zabio projektil

Naš je cilj da ostanemo u Ukrajini, što će i biti, samo ćemo ostati u Lavovu. Da i dalje brinemo o državljanima koji, vjerujte mi od nekud iskrsavaju, ali hvala Bogu da smo zajedno i da možemo rješavati te probleme. Isto tako, pobrinut ćemo se za one Ukrajince koji su izbjeglice i koji žele ići u Hrvatsku.

Zaista osjećam veliku tugu jer danas u podne smo dobili vijest da je Kijev napadnut. Ne može vas to ostaviti bez emocija, jer naši kolege, prijatelji, suradnici svi su u opasnosti. Oni su sad i u skloništima'', ispričala je Anica Djamić.

Više o invaziji na Ukrajinu pročitajte >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene