Ne stišavaju se reakcije nakon traženja ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da načelnici i gradonačelnici u Slavoniji, gdje Agrokor posluje na državnom zemljištu, potpišu anekse ugovora o zakupu.

Galerija


Hrvatska udruga poljoprivrednika ispred Ministarstva je poručila da u Zakonu jasno stoji da šefovi lokalnih zajednica zakupe mogu, ali i ne moraju produžiti.

Vezani članci Četvrtooptužena u slučaju mali Agrokor Nicole de Rossi De Rossi iznijela obranu: "Todorić je za mene bio apsolutni autoritet i nisam sumnjala u njegov potpis. Ovo suđenje me uništilo" Suđenje Ivici Todoriću Todorić poručio da je optužnica smeće i da se neće braniti: ''Dalićku sam potjerao iz sobe, a Agrokor mi nije platio ni ručak''

Od Ministarstva zato očekuju očitovanje o točnim zahtjevima sa sastanka kako bi vidjeli je li na njemu bilo elemenata kaznenog djela – pritiska na kršenje zakona.

„Tražimo kao Hrvatska udruga poljoprivrednika objavljivanje kompletnog fonograma sa navedenog sastanka“, kazao je Sebastijan Svat, zamjenik predsjednika Hrvatske udruge poljoprivrednika.

Tihomir Jaić, predsjednik udruge i član Koordinacije dobavljača Agrokora, najavio je da će angažirati odvjetnički ured. 

„On će na temelju odgovora koji dobijemo od Ministarstva proučiti Zakon i njihove odgovore i ako je bilo prekršaja zakona, mi ćemo podnjeti kaznene prijave“, kazao je Jaić.