Sastanak na vrhu NATO-a potpuno su zasjenile međusobne trzavice. Ulje na vatru dodatno je dolilo nekoliko čelnika koji su ismijavali američkog predsjednika Donalda Trumpa nesvjesni kamera.

Galerija


Donald Trump pobjesnio je na ismijavanje, otkazao konferenciju za medije nakon summita te odlučio skratiti svoj boravak u Londonu i vratiti se kući. Na kraju sastanka usvojena je zajednička deklaracija, a u njoj su posvećenost borbi protiv terorizma, usvojen je plan obrane baltičkih zemalja te istaknut članak pet - napad na jednu zemlju saveza napad je na sve.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kraljica Elizabeta i princ Charles primili čelnike država i vlada, članica NATO-a Donald Trump (Foto: AFP) Trump se odmah po dolasku na NATO summit u Londonu "istresao" na Macrona zbog izjave o moždanoj smrti saveza

NATO okupljanje na kojem svjetski moćnici nisu mogli sakriti razlike u stavovima, ali i što se nakon ovog summita mijenja za Hrvatsku, pratila je ekipa Dnevnika Nove TV. Bude li sve po planu, Hrvatsku vojsku čekaju bolja vremena. Vlada se ozbiljno obvezala ispuniti sve zahtjeve. U vojsku će se ulagati puno više, trošit će se puno više, a to ne ide baš preko noći. Raste godišnja članarina za NATO, plaćat ćemo više od 31 milijun kuna.

Ministar obrane Damir Krstičević potvrdio je da će uskoro poslati zahtjeve prema mogućim ponuđačima za nove borbene avione o čemu se u Londonu nije razgovaralo s Amerikancima. Hrvatska će povećati broj svojih mirovnih vojnika u NATO misijama s 250 na 500.

Organizatori Britanci kao da su brzo zaboravili na svjetsko prvenstvo, na kockice i zastave pa im se danas uoči tiskovne konferencije hrvatskog premijera Andreja Plenkovića omaknuo i manji gaf. Iz trećeg su pokušaja pronašli hrvatsku zastavu s ispravnom šahovnicom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr