Obavijesti Video Pretražite Navigacija
treća sreća

Problemi s hrvatskom zastavom: Organizatori tek iz trećeg pokušaja uspjeli pronaći onu pravu

Uoči konferencije za novinare premijera Andreja Plenkovića organizatori su imali problema s hrvatskom zastavom. Prva je imala problematičan grb, druga u grbu siva umjesto bijelih polja, pa se prava hrvatska zastava ukazala tek iz trećeg pokušaja.

Neobična nezgoda dogodila se uoči konferencije za novinare premijera Andreja Plenkovića u Londonu, gdje sudjeluje na summitu NATO saveza. 

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Malo prije početka konferencije hrvatski novinari su primijetili da uz govornicu stoji hrvatska zastava s neobičnim grbom. Problem je bio s krunom grba u kojoj bi trebali biti smješteni štitovi s povijesnim hrvatskim grbovima, a koji su izgledali kao plod dječje igre, a ne ozbiljne izrade državnog grba.

Nakon "detaljne inspekcije" i organizatori su shvatili propust pa su tu zastavu brže-bolje odnijeli. 

Uskoro se pojavio djelatnik s novom hrvatskom zastavom. Nakon što ju je postavio, još je jednom na nju bacio pogled. Činilo se da će dobiti prolaznu ocjenu. 

No onda se umiješao član hrvatske delegacije koji je već letimičnim pogledom odmah uvidio novi problem. Bijela polja na grbu bila su - siva. 

Uz isprike je odnesena i ta zastava, a nakon nekoliko minuta stigla je i treća, taj put prava hrvatska zastava. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene