Uoči konferencije za novinare premijera Andreja Plenkovića organizatori su imali problema s hrvatskom zastavom. Prva je imala problematičan grb, druga u grbu siva umjesto bijelih polja, pa se prava hrvatska zastava ukazala tek iz trećeg pokušaja.


Neobična nezgoda dogodila se uoči konferencije za novinare premijera Andreja Plenkovića u Londonu, gdje sudjeluje na summitu NATO saveza. 

Vezani članci Sve više podrške Andreju Plenkoviću - 1 Sutra objava izbora u HDZ-u: Sve je više onih koji podupiru Andreja Plenkovića Milan Kujundžić Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa: "Kujundžiću se omakla greška, predao je novu karticu, ali pokreće se postupak provjere"

Malo prije početka konferencije hrvatski novinari su primijetili da uz govornicu stoji hrvatska zastava s neobičnim grbom. Problem je bio s krunom grba u kojoj bi trebali biti smješteni štitovi s povijesnim hrvatskim grbovima, a koji su izgledali kao plod dječje igre, a ne ozbiljne izrade državnog grba.

Nakon "detaljne inspekcije" i organizatori su shvatili propust pa su tu zastavu brže-bolje odnijeli. 

Uskoro se pojavio djelatnik s novom hrvatskom zastavom. Nakon što ju je postavio, još je jednom na nju bacio pogled. Činilo se da će dobiti prolaznu ocjenu. 

No onda se umiješao član hrvatske delegacije koji je već letimičnim pogledom odmah uvidio novi problem. Bijela polja na grbu bila su - siva. 

Uz isprike je odnesena i ta zastava, a nakon nekoliko minuta stigla je i treća, taj put prava hrvatska zastava.