Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Horvatinčić: 99 posto odustajem od projekta Cvjetni prolaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik uprave Hoto grupe Tomo Horvatinčić izjavio je da je 99 posto siguran da će odustati od svog projekta na zagrebačkom Cvjetnom trgu te da ne zna što bi se još moglo dogoditi da ostanu u tom projektu.

"Moja razmišljanja o odustajanju o uređenju donjogradskog bloka u centru Zagreba (projekt Cvjetni prolaz) je slijed događaja koji su mi se kao vlasniku, investitoru, dogodili u zadnje dvije godine. Javnost je vješto izmanipulirana zamjenom teza. Projekt Cvjetni prolaz, odgovorno tvrdim, ruše oni koji ne vole ovaj grad, koji žele oronula dvorišta i štakornjake u centru Zagreba. Njima ne odgovora uređena metropola niti nova uređena pješačka zona, a naravno niti novoostvarena vrijednost. Njima jednostavno ne odgovara europski Zagreb", izjavio je Horvatinčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bandić o Horvatinčićevoj najavi odustajanja od projekta Cvjetni prolaz Slika nije dostupna Video: 4 tisuće Zagrepčana bubnjalo i lupalo zbog 'prava na grad'

Ustvrdio je da Hrvatskom vlada antipoduzetnička klima i antipoduzetničko raspoloženje. Kao primjere naveo je zagrebačke gradske i državne projekte - izgradnju Arene, auto-cestu zaobilaznicu Zagreb-Sisak, most prema Pelješcu.

"Bilo što radimo, znači gradski i državni projekti, oni nisu dobri i nisu dobro prihvaćeni, a kamoli onda kad jedan privatni poduzetnik hoće urediti ovako nešto, kao što je projekt Cvjetni prolaz gdje je 'dnevni boravak' Zagrepčana, gdje je srce Zagreba", istaknuo je Horvatinčić.

Mislim da je ipak velika većina Zagrepčana za moj projekt uređenja Cvjetnog prolaza, ali su na žalost šutljivi, nenametljivi, nevidljivi, ocijenio je.

Na upit znači li to da će se on (Horvatinčić) sada povući, odstupiti pred protivnicima projekta Cvjetni prolaz, Horvatinčić je odgovorio: "Niti sam ja ušao pritiskom na gumb u taj projekt kad smo dobro provjerili mogu li se neke stvari odraditi, niti ja mogu pritiskom na gumb izaći iz projekta".

Naglasio je da sada sa svojim ljudima u Hoto grupi smišlja strategiju kako najbezbolnije izaći iz ovog projekta, s najmanje financijskih gubitaka. Ustvrdio je da će sada "imati šansu ljudi koji ne razmišljaju za dobrobit Zagreba i stalno guraju, naročito francuski kapital u centar Zagreba. Znači Srpska pravoslavna crkva, HNS, Vera Petrinjak-Šimek iz Zelene akcije i Teodor Celakoski iz inicijative Pravo na grad i ostali sada će moći dovesti Francuze da smisle zajednički projekt kako bi ga i ostvarili u centru Zagreba".

No, međutim, istaknuo je, tu ima jedan mali problem što će to morati otkupiti od Hoto grupe, a ne nikako dobiti zabadava, kao što su to neki mislili.

Horvatinčić je najavio da će projekt "Cvjetni prolaz" staviti na tržište, a cijenu nije htio reći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene