Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz 'Zagrebačkog holdinga' danas je priopćeno kako su raskinuli ugovor i dodatak o kupoprodaji 'Zagrepčanke' u srijedu, 2. prosinca, jer ih je ovlaštena osoba iz Instituta IGH izvijestila 'jasno i nedvosmisleno' da u ugovorenom roku neće ispuniti obvezu isplate kupoprodajne cijene.


Ugovor je, kako stoji u priopćenju, raskinut radi sprječavanja 'daljnje štete' po 'Holding' koji će, kako se navodi, zadržati uplaćene iznose jamstva i ugovornih kamata. U priopćenju iz 'Holdinga' napominju da 'pismena izjava o odustajanju od pravnog posla kupoprodaje, koju je Institut IGH dostavio 'Holdingu' ne izaziva pravne učinke, budući je zaprimljena nakon što je 'Holding' već ranije valjano raskinuo navedeni ugovor i dodatak istom'.

Vezani članci Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 7 Afera kućice sada na Mirogoju? Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju u malverzacije Slika nije dostupna Zagrebački holding odlučio 'Zagrepčanku' prodati IGH-u

>> Smijenjen direktor 'Autobusnog kolodvora' F. Žulj

Također navode da su ispunili sve svoje ugovorne obveze prema Institutu IGH, koji je navedenu nekretninu kupio po principu 'viđeno-kupljeno', nakon što je upoznat sa zemljišno-knjižnim stanjem nekretnine i to potvrdio potpisom ugovora i njegovog dodatka. Iz 'Holdinga' podsjećaju kako je poslovni odnos s Institutom IGH mogao rezultirati činjenicom da IGH do 5. prosinca ili uplati predviđeni iznos ili da to ne učini. Obzirom da je jedna od mogućnosti nastupila, sukladno ugovornim odredbama, razriješit će sa Institutom IGH međusobni odnos, poručuju iz 'Holdinga'. (Hina)