Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagrebački holding odlučio 'Zagrepčanku' prodati IGH-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Zagrebačkog holdinga na sjednici je odlučila zaključiti ugovor o prodaji polovice idealnog dijela 'Zagrepčanke' najboljem ponuditelju - Institutu građevinarstva Hrvatske koji je za kupnju 'Zagrepčanke' ponudio 45,620.000 eura, priopćio je popodne Zagrebački holding.

Na natječaj, na kojem se prodavala polovica nekretnine bivše mesne industrije 'Zagrepčanke', a radi se o površini veličine 100 tisuća metara kvadratnih, prispjele su četiri ponude.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Ilustracija Osigurana voda Privremeno bez vode dio građana u Zagrebu: Holding poslao poruku

Jedna je bila nevaljana i to tvrtke HB Reavis Central & Eastern Europe, a od triju valjanih najviše je ponudio IGH - 45,6 milijuna eura. Ingra d.d. ponudila je 41,2 milijuna eura, a United Europe Ulaganja, tvrtka u vlasništvu srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića, 36,2 milijuna eura.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović i voditelj Povjerenstva za prodaju 'Zagrepčanke' Ivan Tolić u prigodi otvaranja ponuda potkraj kolovoza ustvrdili su da će najviša cijena biti jedini kriterij za odabir kupca ako je ispunjeno sve ostalo.

'Zagrepčanku' je 2001. grad Zagreb otkupio za 113 milijuna kuna, a u početku 2008. Zagrebački holding je kupio od Grada za 251,5 milijuna kuna.

Uprava Holdinga je 27. lipnja ove godine odlučila prodati polovicu idealnog dijela 'Zagrepčanke' te će kupac s Holdingom biti jednakopravan suvlasnik te nekretnine sa po 50 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene