Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica o EU

'Hoće li nas EU spasiti ako budemo glupi i nesposobni?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjem predstavljanju knjige 'Hrvatska i EU: prednosti i izazovi članstva' govorila je i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i šef europske delegacije u Hrvatskoj Paul Vandoreen.

'Odluku o pristupanju Uniji donosimo temeljem svijesti jesmo li dio Europe', poručila je Pusić na predstavljanju, a u razgovoru s novinarima kasnije je, upitana hoće li i koliko hrvatski građani profitirati od ulaska u Uniju, poručila da će 'profitirati temeljem politika hrvatske vlade'.

Pročitajte i ovo Joe Biden Otkriveno u knjizi Za neke stvari očito još nije prestar: "Dobar seks" tajna je dugog i sretnog braka Joea Bidena Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan

Objašnjavajući prednosti Europske Unije rekla je kako nas ni ona neće moći spasiti ukoliko budemo glupi i nesposobni, te da moramo imati ideju i sposobne ljude.

Šef Delegacije EU Paul Vandoren na predstavljanju je izrazio nadu da će mišljenje hrvatskih građana o ulasku u Uniju biti pozitivno. Bez obzira na ishod referenduma, EU će poštivati i cijeniti volju hrvatskih građana, rekao je i naglasio da 'posao Hrvatske nije zatvoren zatvaranjem pregovora i da on ne prestaje ulaskom u članstvo'. 'I nakon pristupanja Hrvatska će se mijenjati i reformirati', poručio je. To će, dodaje, činiti zajedno s ostalim državama članicama, a ključ za doprinos Hrvatske u oblikovanje budućih politika i aktivnosti EU je, naglašava, aktivnost akademske zajednice.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene