Bolnica u Ukrajini
Bolnica u Ukrajini Foto: Afp

Hrvatska komora medicinskih sestara pokrenula je humanitarnu akciju ''Hrvatske sestre za sestre Ukrajine'' kojom će prikupljati novčane donacije kako bi pomogla Gradskoj bolnici Drohobych za liječenje ranjenih vojnika i drugih pacijenata koji se nalaze u toj bolnici.


Potporu humanitarnoj akciji ''Hrvatske sestre za sestre Ukrajine'' daju Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara i Hrvatska udruga medicinskih sestara.

''Komora, koja će i sama na poseban račun humanitarne pomoći uplatiti sredstva, poziva sve svoje članice i članove da sudjeluju u prikupljanju novčane pomoći te da tako podrže ovu akciju. Prikupljenim sredstvima kupiti će se medicinske potrepštine i zaštitna oprema, te dostaviti sukladno molbi za pomoć direktoru bolnice Andriyju Kotsiubi'', objavili su na stranici HKMS-a.

Osuda agresije na Ukrajinu

''Navedena medicinska oprema koristit će se za liječenje ranjenih vojnika i drugih pacijenata u našoj bolnici. Lista nije isključiva, druga medicinska oprema bi također bila od pomoći'', rekao je voditelj gradskog odjela za zdravstvo Volodymyr Chuba, stoji u priopćenju HKMS-a.

Ističu da Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje brutalnu i dosad neviđenu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu.

NATO, ilustracija Europski vođe zabrinuti da će rusko bombardiranje potaknuti kemijsku katastrofu: "Trenutno nitko nije siguran..."

In Magazin: Martina Kojić Reiter In magazin donosi nevjerojatnu priču o Hrvatici koja je spasila više od tri tisuće djece i žena iz Ukrajine!

''Izražavamo suosjećanje, ali i solidarnost s ukrajinskim kolegama, ali i cijelim narodom Ukrajine. Razorni ratni napadi kojima su izložene bolnice i sve druge zdravstvene ustanove kao i svi zdravstveni djelatnici i pacijenti nedopustivi su. Ovom humanitarnom akcijom koju je pokrenula Komora medicinskih sestara želimo pomoći ukrajinskim kolegicama i kolegama u obavljanju njihovog poziva, a to je briga i skrb o pacijentima'', zaključio je predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju