Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuda ruske agresije

''Hrvatske sestre za sestre Ukrajine'': Šalje se medicinska oprema za liječenje ranjenih vojnika i drugih pacijenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska komora medicinskih sestara pokrenula je humanitarnu akciju ''Hrvatske sestre za sestre Ukrajine'' kojom će prikupljati novčane donacije kako bi pomogla Gradskoj bolnici Drohobych za liječenje ranjenih vojnika i drugih pacijenata koji se nalaze u toj bolnici.

Potporu humanitarnoj akciji ''Hrvatske sestre za sestre Ukrajine'' daju Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara i Hrvatska udruga medicinskih sestara.

''Komora, koja će i sama na poseban račun humanitarne pomoći uplatiti sredstva, poziva sve svoje članice i članove da sudjeluju u prikupljanju novčane pomoći te da tako podrže ovu akciju. Prikupljenim sredstvima kupiti će se medicinske potrepštine i zaštitna oprema, te dostaviti sukladno molbi za pomoć direktoru bolnice Andriyju Kotsiubi'', objavili su na stranici HKMS-a.

Osuda agresije na Ukrajinu

''Navedena medicinska oprema koristit će se za liječenje ranjenih vojnika i drugih pacijenata u našoj bolnici. Lista nije isključiva, druga medicinska oprema bi također bila od pomoći'', rekao je voditelj gradskog odjela za zdravstvo Volodymyr Chuba, stoji u priopćenju HKMS-a.

Ističu da Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje brutalnu i dosad neviđenu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna počeo nato-ov samit Europski vođe zabrinuti da će rusko bombardiranje potaknuti kemijsku katastrofu: "Trenutno nitko nije siguran..."

Pročitajte i ovo In Magazin: Martina Kojić Reiter Suze se ne mogu ZAUSTAVITI In magazin donosi nevjerojatnu priču o Hrvatici koja je spasila više od tri tisuće djece i žena iz Ukrajine!

''Izražavamo suosjećanje, ali i solidarnost s ukrajinskim kolegama, ali i cijelim narodom Ukrajine. Razorni ratni napadi kojima su izložene bolnice i sve druge zdravstvene ustanove kao i svi zdravstveni djelatnici i pacijenti nedopustivi su. Ovom humanitarnom akcijom koju je pokrenula Komora medicinskih sestara želimo pomoći ukrajinskim kolegicama i kolegama u obavljanju njihovog poziva, a to je briga i skrb o pacijentima'', zaključio je predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene