Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anića Kuk

HGSS s Velebita spasio četvero stranaca penjača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero stranih turista penjača su sinoć zapela u panici u predzadnjoj dužini jednog od tri najpenjanija smjera u Anića kuku-Velebitskom smjeru od 350 metara koji zbog svoje razvedenosti i prekrasnih detalja oduševi svakog penjača posjetitelja Velike Paklenice.

Penjači su neozlijeđeni ali u panici zapeli u smjeru i nisu se usudili dalje iako su raspolagali sa rasvjetom. Sedam spašavatelja HGSS-a je odmah upućeno na stijenu te su uspjeli izvuci dva Nizozemska državljanina i dva Talijana, te je akcija uspješno završena u 04,00 sata time što su svi penjači sretno izvučeni iz opasne stijene i prepraćeni do ulaza u NP Paklenica.

Pročitajte i ovo Josip Brozičević Zapeli zbog trovanja Pročelnik HGSS-a o akciji spašavanja stranaca na Velebitu: "Ovo je za njih ipak bio prevelik zalogaj. Taj dio nije za neiskusne i nespremne" Život na najhladnijem velebitskom vrhu - 5 Osjet hladnoće minus 25 Reporter Dnevnika Nove TV posjetio najhladnije mjesto u Hrvatskoj: Kako je živjeti i raditi na tim temperaturama?

Pokazalo se je da je poznata stijena Anica kuka, koja posjetitelje iz cijele Evrope ostavlja bez daha, nimalo lak zalogaj i iskusnijim penjačima, koji se odlučuju na ovakve duže i tehnički zahtjevnije smjerove.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene