Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od 1. siječnja promjene će obuhvatiti HEP-ova društva u kojima je zaposleno 3.600 ljudi, a njih oko 700 će otići.


HEP će profitirati sa gotovo dvije i pol milijarde kuna od preoblikovanja poduzeća. Smanjit će broj radnika, direktora i rukovoditelja.

Najveće je to preoblikovanje poduzeća koje trenutačno zapošljava, čak 11.800 radnika! HEP se mora promijeniti. Jedan od najvećih poslodavaca i investitora u regiji mora ići ukorak s vremenom.

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, kaže 'Tako rade pametne kompanije' dok Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP-a ističe da će restrukturiranje dovesti do optimizacije poslovanja, ušteda i smanjenju gubitaka.

Od 1. siječnja promjene će obuhvatiti društva u kojima je zaposleno 3600 ljudi, njih 700-tinjak će otići. Od kolovoza promjene će početi i u najvećem društvu HEP operatoru distribucijskog sustava u kojemu je zaposleno gotovo 8000 ljudi.

Vezani članci PR Aktivna Hrvatska predstavlja trening za imunitet u vrijeme koronavirusa Provjereno istražuje: Na tuđoj zemlji dignuli kuću, a HEP im dovodi struju Na tuđoj zemlji dignuli kuću, a HEP im dovodi struju – u kući živi potpredsjednica splitskog HNS-a

Nevjerojatne nepravilnosti u trošenju novca poreznih obveznika!

'Oko 700 danas zaposlenih u starijoj dobnoj strukturi će uz otpremnine napustiti HEP, a recimo pola toga će se novozaposliti sa onim kadrovima koji su neophodni', ističe ministar Vrdoljak.

Cilj nije bio smanjiti broj zaposlenih, već birokraciju.

'Nije motiv broj zaposlenih, nego biti mudar i pametan na tržištu', poručuje ministar.

Ključna su i ulaganja. Obnova i modernizacija Hidroelektrana je na vrhu popisa prioriteta.

'Moramo izgraditi nove proizvodne objekte kao supstitucije postojećih koji nisu više učinkoviti, kojima životni vijek izlazi', kaže Perica Jukić.

HEP prema sadašnjim procjenama stručnjaka neće opstati ne proširi li se i na tržište susjednih zemalja. Prvi koraci su, kažu, već napravljeni. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook