Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki novinar Drago Hedl odustao je od svjedočenja u istrazi koja se zbog ratnih zločina vodi protiv Branimira Glavaša, navodi Hedl u pismu koje je danas poslao medijima, a jučer glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.Hedl u pismu ističe kako se na poziv za svjedočenje pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda Zdenkom Posavcem neće odazvati niti pod prijetnjom privođenjem. Razlozi za odustajanje od svjedočenja su, kaže, Glavaševi medijski istupi u kojima je najgrublje nasrnuo na njegov ljudski i moralni integritet.

Vezani članci Slika nije dostupna Iskazom nestalog civila nastavljeno suđenje Glavašu Slika nije dostupna Iza zatvorenih vrata svjedoči zaštićeni svjedok br. 6

Glavaš je medijima izjavio da je jednom od svjedoka u istrazi
Vjenceslavu Billu, Hedlu i načelniku osječke policije Vladimiru Faberu "spreman platiti najskuplje psihijatrijsko liječenje".

- Objede koje Glavaš već godinama širi ne pogađaju me, jer ono što izjavljuje najbolje svjedoči o njemu, njegovom kućnom odgoju i žalosnoj civilizacijskoj razini jednog zastupnika Hrvatskog sabora. No, nakon takvih ispada, njegovi jurišnici u Osijeku redovito stupaju u akciju, kaže Hedl u pismu.

Glavnog državnog odvjetnika podsjeća da je u prosincu prošle godine, nakon sličnih medijskih napada, primio prijeteće pismo u kojem je stajalo kako će biti ubijen te da je u svibnju ove godine bio grubo verbalno napadnut od predsjednika mladeži stranke HDSSB-a, Davora Borasa.

Osim toga tvrdi da je suočen sa svakodnevnim telefonskim
uznemiravanjem sa skrivenog broja koja se događaju i u kasne noćne sate.

- Želim Vas izvijestiti da od svjedočenja ne odustajem zbog straha od Glavaša i njegovih jurišnika, već iz prosvjeda da takve stvari mogu nesmetano prolaziti i da se Glavašu tolerira da govori i radi što hoće, navodi Hedl.