Predsjednik RH Zoran Milanović
Predsjednik RH Zoran Milanović Foto: Robert Anić/PIXSELL

Nakon što je predsjednik Milanović danas na Facebooku oštro prozvao HDZ-ovog predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića zbog poruka saborskoj zastupnici Možemo Sandri Benčić, nije trebalo dugo čekati na odgovor iz HDZ-a.


Nakon što je Jandroković Sandri Benčić kazao da se "pogleda u ogledalo i otkrije svoje skrivene talente", Milanović je ustvrdio da se tako "nije obraćalo ženama u Hrvatskom saboru od vremena spominjanja madraca".

Vezani članci Gordan Jandroković i Zoran Milanović Jandroković oštro odgovorio Milanoviću: "Marlon Brando me optužio da lažem o stavu Zlate Đurđević, pa da otklonimo svaku dilemu..." Mirela Ahmetović Ahmetović: ''Procese u HDZ-u vuče čovjek iz sjene koji je za ručicu doveo sadašnjeg, a dovest će i budućeg predsjednika''

HDZ je Milanoviću uzvratio poručivši kako loše glumi zaštitnika žena.

"Kao prononsirani ženomrzac, Milanović loše glumi zaštitnika žena!

Čim se u javnosti spomene JANAF, Zoranu Milanoviću počnu se tresti ruke. Problijedi. Lice mu se zgrči. Krene rafalno pucati po svima. Tako se i danas, poput kakvog stalkera, okomio, verbalno nasrnuo na HDZ i predsjednika #SaborRH.

Ničim izazvan, nijednom spomenut, izvan svakog konteksta. Samoproglašeni „Marlon Brando“ nastoji skrenuti pažnju. Poznata je to njegova taktika, no sada ju je nadogradio jednim bizarnim elementom: iako prononsirani ženomrzac, glumi zaštitnika žena. Pa podsjetimo na samo nekoliko njegovih mizoginih uvreda:

O kandidatkinjama SDP-a: "Budite bolje, pametnije i lukavije pa će zaboraviti da ste žene".

O zastupnici Radi Borić: "Ona je slika sve ljepote svog morala i poštenja".

O Marijani Puljak i Daliji Orešković: "Samodopadne i neozbiljne narikače".

O žrtvama seksualnog nasilja: "Kada o tome zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet milijuna dolara, to baš ne vidim kao nešto čime bih se trebao zanimati".

U povodu Dana žena: „Postoje žene i žene. Postoje žene (…) koje će nasilnike i sve koji im se nađu na putu udariti u jedno mjesto. I postoje žene koje glumataju“.

O pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić: "Želiš da te se tretira kao Amazonku?".

Milanovića teško muči JANAF, ali je očito i teški licemjer. Koji je, valjda podsvjesno govoreći o samom sebi, „slika sve ljepote svog morala i poštenja", poručili su iz HDZ-a.

 

Kao prononsirani ženomrzac, Milanović loše glumi zaštitnika žena! Čim se u javnosti spomene JANAF, Zoranu Milanoviću...

Objavljuje HDZ - Hrvatska demokratska zajednicaČetvrtak, 8. travnja 2021.