Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOKAZ NA WEBU STRANKE

Ovako je prije 3 godine HDZ pozivao na ratifikaciju Istanbulske konvencije, a sada s time odugovlači

Josipa Rimac o borbi protiv nasilja nad ženama 2014. (Screenshot: YouTube)
Josipa Rimac o borbi protiv nasilja nad ženama 2014. (Screenshot: YouTube)
Aktualno Galerija +0 Josipa Rimac o borbi protiv nasilja nad ženama 2014. (Screenshot: YouTube) Galerija 1/1 >>
Hrvatska još uvijek nije ratificirala Istanbulsku konvenciju, punim imenom Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilju u obitelji.

Konvenciju su dosad ratificirale 23 europske države, a iako danas zbog odugovlačenja mnogi prozivaju HDZ, iz te su se stranke (dok je bila u oporbi) prije tri godine mogle čuti poruke o nužnosti ratifikacije tog dokumenta.

Pročitajte i ovo Lipa i radosti "Lipa" i "radost" postali su trend Ozbiljna situacija postala inspiracija za šale: "Ima nekakve duhovitosti u svakodnevici koja je poprilično mračna" Josipa Plesić (prije Rimac) i Ivan Turudić Anketa Dnevnik Nove TV Koristite li u svojoj komunikaciji "lipa" i "radosti"? Pogledajte kako ste glasali

U priopćenju iz 2014. godine koje još uvijek stoji na HDZ-ovim stranicama, Josipa Rimac od tadašnje SDP-ove ministrice Milanke Opačić traži da što prije ratificira deklaraciju.

HDZ prozivao Opačić

"Većina europskih država već je ratificirala, punim nazivom, Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilju u obitelji. A pitamo zašto to Hrvatska (još) nije učinila!? Pozivamo ministricu Milanku Opačić da što prije pripremi Konvenciju za ratifikaciju u Saboru!”, poručila je 2014. HDZ-ova Josipa Rimac.

Ratifikaciji se, uz dio HDZ-ovaca zbog "implementiranja rodne ideologije" protive  i članovi HDZ-ovog koalicijskog partnera HRAST-a te Hrvatska biskupska konferencija.

Na svom Twitteru šef HSS-a Krešo Beljak zbog neratificiranje konvencije prozvao je i HDZ i SDP.

"Ono kad tražiš nešto kad si u opoziciji a zaboraviš to isto napraviti kad si na vlasti. U ovom slučaju nažalost i obrnuto", poručio je Beljak uz citat iz HDZ-ovog priopćenja iz 2014. godine.

"SDP-ov propust ne opravdava HDZ"

SDP-ov Orsat Miljenić odgovorio mu je kako propust SDP-a ne opravdava HDZ

"Dok god se u ovoj zemlji pogreske koje netko čini budu opravdavale prethodnim pogreškama nekoga drugog, ostati cemo zarobljeni u prošlosti. Stvar je jednostavna, SDP-ov propust ratificirati Konvenciju ni na koji način ne opravdava odbijanje HDZ to napraviti. Upravo suprotno", kazao je Miljenić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene