HDZ-ovci su na današnji aktualac u Saboru došli prema novim pravilima koje im je nametnulo vodstvo stranke.


Zbog predsjedničkih izbora neće se tolerirati kritike Vlade i vodstva HDZ-a, a povod je bio istup Mire Kovača, koji je već u kampanji za unutarstranačke izbore.

Vezani članci Miro Kovač Miro Kovač: "I ptičice na grani znaju da HDZ neće pobijediti na parlamentarnim izborima ako se ne promijeni" Ivan Anušić (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Ivan Anušić na unutarstranačkim izborima u HDZ-u podupire Andreja Plenkovića

Kovač nije bio raspoložen za komentare dok je Milijan Brkić kazao kako su uvijek postojala pravila javnih istupa i intervjua te nije riječ o nečemu novom.

Na pitanje bi li Kovaču savjetovao da spusti loptu, Brkić je odgovorio: „Ne bih mu ništa savjetovao, svi smo odgovorni ljudi i kao takvi se ponašamo."

HDZ-ovac Stevo Culej poručio je kako će se u drugom krugu izbora vidjeti jesu li izjave Mire Kovača naštetile Kolindi Grabar-Kitrović. 

Nije želio otkriti hoće li glasati, a na pitanje je li najbolji kandidat za njega Grabar-Kitarović, novinarima je odgovorio: "Neću vama reći za koga ću glasati, ja imam svog kandidata".