Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Rešetanje" ministara

"Veliki uspjesi i srca na terenu": Dosadan aktualac postao još dosadniji, hvalospjevi Vladi dosegli neviđenu razinu

Jesensko zasjedanje Sabora započelo je uobičajenim aktualnim prijepodnevom tijekom kojeg su zastupnici postavljali pitanja premijeru i ministrima. Aktualac prolazi poprilično blagim nastupima oporbe, a već uobičajene pohvale koje Vladi dolaze od strane vladajućih zastupnika dobivaju novu dimenziju.

HDZ-ov zastupnik Domagoj Mikulić tako je na sva usta nahvalio uspjehe hrvatske diplomacije i "postavio pitanje" ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Raspuštanje Sabora - 1 Izglasan lex AP Raspušten je Hrvatski sabor: "Gute Reise, auf Wiedersehen u Remetincu"

"Svi zajedno smo svjedoci velikih uspjeha naše diplomacije, vašeg ministarstva, Vlade i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Hrvatska nije velesila, nemamo desetke miijune stanovnika. Mi smo mala zemlja, a bilježimo velike uspjehe. Ovih dana obilježavamo 70 godina Vijeća Europe, a danas dužnost glavne tajnice preuzima naša Marija Pejčinović Burić. Također, naša Dubravka Šuica imenovana je potpredsjednicom Europske komisije za demokraciju i demografiju. Ne smijemo zaboraviti ni Ivanu Maletić kao članicu Europskog revizorskog suda, kao ni Maju Markovčić Kostelac, izvršnu direktoricu Europske agencije za pomorsku sigurnost. Vjerujem da naše sugrađane, ali i mene, zanima što ovi zaista veliki uspjesi znače za naše sugrađane i Republiku Hrvatsku", pitao je ministra Mikulić.

Ministar Grlić Radman, inače pomalo nespretan u javnim istupima, spremno je dočekao Mikulićevo pitanje.

"Vi ste gospodine Mikulić, neizravno dali i odgovor. To jesu uspjesi hrvatske vlade i oni nisu slučajni. Oni su samo dokaz snažnog vanjskopolitičkog položaja Republike Hrvatske koja nikada dosada u povijesti nije ovako dobro stajala. Mi smo ovdje u Hrvatskoj možda malo kritičniji, ali mogu vam reći da sam pretrpan pismima zahvale i čestitkama zbog izbora naših kandidatica", kazao je Radman.

I HNS-ovci su bili puni hvale pa je tako njihova zastupnica Božica Makar nahvalila ministricu obrazovanja Blaženku Divjak.

"Ministrice, trud i srce koje je vaš tim ostavio na terenu kako bi kurikularna reforma nakon 25 godina konačno ušla u škole, zaista su za svaku pohvalu. Informacije s terena govore da su škole spremne i motivirane. Sad je vrijeme da se okrenemo i strukovnom obrazovanju koje je jako, jako, bitno", rekla je Makar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene