Obavijesti Video Pretražite Navigacija
djevojčica lakše ozlijeđena

HDZ-ov zastupnik na zebri udario dijete pa nazvao šefa policije: "Krapina je selo, njega sam se prvog sjetio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak prije podneva dogodila u Krapini sudjelovao je HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek. 11-godišnja djevojčica prevezena je u bolnicu i ubrzo je puštena kući.

''U 11:54 policija je primila dojavu od centra 112 da je došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali automobil i pješakinja (2008.)'', rekli su za DNEVNIK.hr iz Krapinsko-zagorske policije.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

U nesreći je sudjelovao HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek. ''Vozili smo u koloni, djevojčica je izišla na cestu i stala pa sam mislio da je odustala od prelaska i nastavio sam voziti'', ispričao je za DNEVNIK.hr Tušek. Tada ju je lagano udario, a kad je izišao iz automobila, odmah se uvjerio da je djevojčica dobro. ''Vidjelo se da je OK, da nema ni ogrebotine'', rekao je i ispričao da je djevojčica htjela sama otići na autobus.

No Tušek je ipak nazvao policiju, koja je obavila očevid i alkotestiranje. Djevojčica je prevezena u Opću bolnicu Zabok, ali je uskoro puštena kući. Tušek je kasnije otišao do bolnice i djevojčicu i njezinu majku odvezao kući.

''Vozio sam polako, nije bilo ludovanja, dogodila se nezgoda'', rekao nam je Tušek i demantirao tvrdnje da je razgovarao na mobitel. ''Ma, to su gluposti'', zaključio je.

Zanimljivo je da je Tušek, umjesto broja 192, nazvao osobno načelnika krapinske policije kojeg je, kako kaže, obavijestio da se dogodila nesreća i rekao da pošalju patrolu. 

"Mi smo u Krapini, to je selo, njega sam se prvog sjetio. Zašto nisam zvao 112? Zato što  nisam, nazvao sam njega, nazvao sam policajca kojeg sam se prvog sjetio i pozvao ih da pošalju patrolu", rekao je Tušek za Index.hr

Djevojčici su u bolnici utvrđene lake ozljede, a protiv Tušeka će biti izdan prekršajni nalog. 

"Očevidom i dosad prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je hrvatski državljanin (1981.) upravljao Renaultom krapinskih registarskih oznaka te da se zaustavio ispred obilježenoga pješačkog prijelaza kako bi propustio dijete koje je stajalo na nogostupu. Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unaprijed a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolnik i prelazilo preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u dijete", priopćila je policija.

Alkotestom je utvrđeno da Tušek nije u krvi imao ni kapi alkohola.

Tušek je sam pozvao policiju te je s djevojčicom i njenom majkom otišao u bolnicu u Zaboku gdje je čekao rezultate preventivnog pregleda koji su pokazali da djevojčica praktički nije zadobila ozljede. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene