Gabrijela Žalac (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)
Gabrijela Žalac (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U Vinkovcima je došlo do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno dijete, javlja policija. U nesreći je sudjelovala i ministrica Gabrijela Žalac, koja je upravljala automobilom.


Oko 10 sati u Vinkovcima, u Ulici Ćirila i Metoda, automobil je naletio na dijete koje je prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Vezani članci Prometni stručnjak Rajko Horvat na mjestu nesreće - 6 Prometni stručnjak o stravičnoj nesreći: "Ovo je atipična situacija, da je vozač bio svjestan bilo bi tragova kočenja..." Prometna nesreća u Mraclinu - 4 Mladi vozač koji je skrivio prometnu na naplatnoj postaji mora na operaciju: ''Prebačen je u KB Dubrava nakon pozitivnog brisa na COVID''

Doznajemo da je za upravljačem automobila bila ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac.

"Danas u Vinkovcima, oko 10 sati, u ulici Ćirila i Metoda, pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obilježenog pješačkog prijelaza istrčalo je 10-godišnje dijete.

Dijete je žurno kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gdje je konstatiran prijelom potkoljenice. Obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem.

Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete", priopćeno je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Dijete je prevezeno u Opću županijsku bolnicu Vinkovci. Dr. Goran Vasić za DNEVNIK.hr potvrdio je kako je desetogodišnja djevojčica zadobila teške tjelesne ozljede.

"Radi se o prijelomu desne potkoljenice, i to obje kosti - i lisne i goljenične. S obzirom da nemamo u bolnici dječjeg kirurga, djevojčica je premještena na liječenje u KBC Osijek. Nije životno ugrožena".