Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski autoklub

HAK-a poziva na oprez u prometu: Vozi se u kolonama, a na Krčkom mostu otvorena samo jedna traka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Krčkom mostu vozi se jednim trakom, uz ručnu regulaciju prometa, zbog uklanjanja oštećenog vozila, a na autocestama vozi se kolonama, usporeno i uz povremene zastoje, izvijestili su u subotu popodne iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC1 između Karlovca i Slunja u mjestu Budačka Rijeka vozi se jednim trakom, uz regulaciju policije. Iz HAK-a pozivaju vozače na oprez na autocesti A1, na četvrtom kilometru, u smjeru Zagreba, zbog prometne nesreće.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Omiša Teška nesreća: Dva prijatelja se vozila na motoru, jedan je poginuo, drugom se bore za život Ilustracija Izvješće HAK-a Kilometarske kolone diljem Hrvatske: Vozi se usporeno, prometne nesreće stvaraju dodatne gužve

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Promet je gust na većini cesta u smjeru mora, ali i u smjeru unutrašnjosti osobito na autocestama: A1 i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj prema Sloveniji, autocesti A7 u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, duž Jadranske i Ličke magistrale, na Krčkom mostu u oba smjera te Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije.

Česti zastoji na cestama

Na autocestama su česti povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vozi se u kolonama, usporeno i uz povremene zastoje: na autocesti A1: na Naplatnoj postaji Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko tri kilometra, u smjeru mora oko 500 metara, u koloni u pokretu vozi se od Karlovca prema Bosiljevu 2 te između tunela Čelinka i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika gdje je kolona oko dva kiloemtra.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod Naplatne postaje Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko pet kilometara (vozila se povremeno zaustavljaju kod čvora Krapina i pred tunelom Frukov Krč).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac je kolona osobnih i teretnih vozila kod Graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Srbije duga oko šest kilometara, a na A4 Goričan- Zagreb kolona je oko kilometar na izlazu s autoceste u smjeru Goričana.

Na A7 Hreljin-Šmrika kolona je između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka oko kilometra, a na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko dva kilometra i dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Na Krčkom mostu kolone su oko četiri kilometra u oba smjera, vozi se u koloni od Omišlja prema kopnu.

Tri sata na graničnom prijelazu Bajakovo

Iz HAK-a vozače pozivaju na oprez zbog vozila u kvaru, na zaustavnoj traci zagrebačke obilaznice, između čvorova Lučko i Buzin u smjeru Lipovca. Zbog očevida prometne nesreće na zaustavnoj traci na autocesti A3 na 138. km, između čvora Novska i čvora Okučani, u smjeru Lipovca korisnike iz HAK-a za oprez.

Na graničnim prijelazima čeka se najduže na izlaz na Bajakovu/Batrovcima - tri sata, a na Maclju sat i pol.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa iz HAK-a pozivaju vozače na strpljenje i razumijevanje.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene