Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na autocesti Zagreb-Split, ispred južnog ulaza u tunel Mala Kapela, prema unutrašnjosti, kolona je duga oko 6,5 kilometara, a ispred sjevernog ulaza, prema moru, kolone nema, javio je večeras Hrvatski autoklub (HAK).


Ispred sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok, prema moru, kolona je duga oko 6 kilometara, a ispred južnog ulaza, prema unutrašnjosti, kolona je duga oko 13 kilometara.

Vezani članci Uoči Uskrsnih blagdana pojačan promet na graničnom prijelazu Bregana 01 Gužve na Bregani: Unatoč mjerama, turisti dolaze u Hrvatsku provesti uskrsni odmor Hobotnica napala čovjeka u Australiji 04 Hobotnica u plićaku napala geologa: ''Voda je odjednom postala mutna...''

Pojačan je promet na izlazu s autoceste u Lučkom kod Zagreba. Čeka se u koloni dugoj oko 7 kilometera.

U kolonama se vozi na riječkoj obilaznici, na Jadranskoj magistrali, od Splita prema Makarskoj, te na Istarskom ipsilonu od čvora Umag prema Sloveniji kolona je duga oko 10 kilometara.

U dugoj koloni i usporeno se vozi i u Splitu prema trajektnoj luci kao i na prilaznim cestama prema Sinju i Trilju.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mjestimice vrlo jaka kiša pada na cestama u Gorskom kotaru. Odroni zemlje i kamenja mogući su na cestama kroz gorske krajeve, te duž Jadranske i Ličke magistrale.

Promet osobnih vozila pojačan je u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, javio je HAK.
Preko Pasjaka i Rupe ušlo 30.000 osoba

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak u zemlju je ušlo danas do 121 sati 29.250 osoba, izvjestili su iz postaje granične policije u Rupi.

Iz Hrvatske je otputovalo u istom razdoblju 13.800 osoba. Policajci su izvjestili da je tijekom jutra promet na ova dva
granična prijelaza bio vrlo jak te se ulazilo u tri do četiri kolone, a izlazilo u dvije.

Poslijepodne promet je oslabio, ali se i dalje preko prijelaza
prolazi u dvije kolone u oba smjera.