Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mir i stabilnost

Grlić Radman: "Zemlje zapadnog Balkana imaju pravo na europsku budućnost, Hrvatska se zalaže za proširenje EU-a"

Goran Grlić Radman uoči užeg kabineta (Foto: Dnevnik.hr)
Goran Grlić Radman uoči užeg kabineta (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Novi šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u utorak na Bledu da Hrvatska i Slovenija podržavaju proširenje EU-a na zapadni Balkan.

Gordan Grlić Radman istaknuo je i da se nada pozitivnom odgovoru Komisije o ulasku Hrvatske u šengenski prostor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna odluka EU će uvesti carine na uvoz ruskog žita Gordan Grlić Radman Reakcija na Kavazovićevu izjavu Grlić Radman: "BiH ne prijeti nikakva opasnost. Oružje samo donosi zlo"

Ministar vanjskih i europskih poslova sudjeluje na Bledskom strateškom forumu gdje je poručio da Hrvatska i Slovenija podržavaju proširenje Europske unije na zemlje zapadnog Balkana.

"Mi želimo mir i stabilnost u tom dijelu Europe, a te zemlje imaju pravo na europsku budućnost", rekao je Grlić Radman.

Odgovarajući na upit o mogućnosti da Slovenija blokira hrvatsko pristupanje Schengenu, Grlić Radman je rekao da se nada pozitivnom odgovoru Europske komisije i kaže da će raditi na tome da Ljubljana ne blokira Zagreb.

"Mi smo u europskoj obitelji i sigurno ćemo biti svi solidarni", rekao je Grlić Radman i dodao da će nastojati dobiti "zeleno svjetlo od Slovenije".

Komentirao je i nedavni neformalni susret sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom nakon kojega je za N1 televiziju rekao kako je Cerar 2017. godine "skoro prihvatio" inicijativu hrvatskoga premijera Andreja Plenkovića o protokolu po kojemu bi došlo do bilateralnog dogovora o graničnom pitanju što je Cerar demantirao.

"Mi smo se vidjeli na Krku i nismo razgovarali ni o čemu osim o budućoj suradnji", kratko je poručio novi šef hrvatske diplomacije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene