Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Veliki Maestro'

'Grga Ivezić je iskazom namjeravao izbjeći kazneni progon'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana optuženika u sudskom slučaju nazvanom 'veliki maestro' danas je prigovorila svjedočenju bivšeg predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Grge Ivezića, smatrajući da je pred zagrebačkim Županijskim sudom namjerno izbjegavao odgovore na konkretna pitanja, zbog čega se njegov iskaz ne može uzeti kao vjerodostojan.

Svjedoka, koji je na čelu Fonda bio u vrijeme otkrivanja korupcijske afere u kojoj su uhićena trojica od četvorice njegovih potpredsjednika, odvjetnici su optužili da je svojim iskazom želio prikriti niz nezakonitosti u HFP-u i izbjeći vlastiti kazneni progon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Slučaj Maestro' Ivezić: Kračun mi je na potpis donio ugovor mimo tajništva Slika nije dostupna Novi Maestro Negira da je prijatelju namjestio posao i oštetio državu za 300 000 kn

'Iskaz je u cijelosti nevjerodostojan. Svjedok je ovakvim iskazom namjeravao izbjeći kazneni progon, što smatram uvredljivim za sve sudionike ovog postupka', kazala je jedna od braniteljica Jasna Novak.

>> Ivezić se ničega ne sjeća

Odvjetnici tvrde i da je Ivezić, vješto izbjegavajući odgovore na pitanja, zlouporabio položaj svjedoka te da njegovi odgovori nisu bili u skladu s materijalnim dokazima u ovom postupku. USKOK, međutim, i dalje tvrdi da je Ivezić vjerodostojan svjedok te da se u njegov iskaz ne treba sumnjati. "Svjedok je tri dana bio izložen bombastičnim napadima obrane, a čak je i sutkinja upozorila da ga ne napadaju", kazala je zamjenica ravnatelja USKOK-a Ksenija Pavić.

Suđenje bivšim dužnosnicima Fonda i ostalim optuženicima u "velikom maestru" sutra bi se trebalo nastaviti pregledavanjem novih tajnih snimki na kojima USKOK temelji svoju optužnicu.

Osmero optuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela. Osim za primanje i davanje mita, USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene